Hizbullah’tan İsrail’e misilleme! Füze saldırısı ve tank vuruldu!

İsrail'in Kiryat Shmona şehri Hizbullah tarafından düzenlenen füze saldırısıyla sarsıldı. Lübnan sınırındaki Labbouneh Tepeleri'nde seyreden bir İsrail tankı da güdümlü füzeyle vuruldu. İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, Hizbullah misillemede bulunarak İsrail’in Kiryat Shmona şehrine bir dizi füze saldırısı düzenledi. Hizbullah’ın sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki şehre en az 10 füze fırlatıldığı belirtildi. İsrail basını da saldırıyı doğrulayarak patlamaların ve yangınların meydana geldiğini bildirdi. Sosyal medyada, saldırı sonrası çıkan yangının görüntüleri hızla yayıldı.

TANK GÜDÜMLÜ FÜZEYLE VURULDU

Hizbullah ayrıca Lübnan’ın Nakura bölgesi yakınlarındaki Labbouneh Tepeleri'nde seyreden bir İsrail tankını güdümlü füzeyle hedef aldığını duyurdu. Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, vurulan tankın alevler içinde kaldığı ve çıkan dumanların kilometrelerce öteden görülebildiği belirtildi. İsrail yetkilileri saldırılarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Lübnan ve İsrail sınırında gerilim her geçen gün tırmanırken, Hizbullah’ın gerçekleştirdiği bu çifte saldırı bölgedeki çatışmaların daha da şiddetleneceği sinyallerini veriyor. İsrail'in Kiryat Shmona şehrine yönelik füze saldırısı ve tankın vurulması, iki taraf arasında tansiyonu yeniden yükseltti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.