Hizbullah'tan İsrail'e yanıt: "Kayıplar her iki taraf için de büyük olur"

Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kuzey cephesindeki saldırıları genişletme tehditine yanıt verdi. Kasım, İsrail'in savaş açması durumunda büyük kayıplar yaşanacağını belirtti ve Gazze'deki savaşın Lübnan cephesindeki saldırıları artıracağını vurguladı.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, Hizbullah Genel Sekreteri Naim Kasım, başkent Beyrut'ta düzenlenen bir törende İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kuzey cephesindeki saldırıları genişletme kararını değerlendirdi. Kasım, Netanyahu'nun savaş açma tehdidinin kendilerini Gazze'ye destek vermekten alıkoyamayacağını belirtti.

Kasım, İsrail'in savaş açma planları hakkında şunları söyledi: "Savaş açma niyetimiz yok çünkü bunun bize fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. Ancak İsrail savaş başlatırsa, buna karşılık savaşla yanıt veririz ve kayıplar her iki taraf için de büyük olacaktır." Kasım, İsrail'in kuzey cephesindeki bir savaşın, bölgede evlerini terk eden 100 bin kişiyi geri getireceğini düşünmesinin yanlış olduğunu vurguladı ve ekledi: "İsrailliler, bu tür bir savaşın daha fazla göçle sonuçlanacağını bilmelidir."

Gazze'deki savaş devam ettikçe, Lübnan cephesindeki saldırıların da süreceğini ifade eden Kasım, özellikle sivillerin hedef alınması durumunda saldırıların yoğunlaşacağını söyledi. Bu açıklamalar, İsrail’in kuzey cephesindeki geniş kapsamlı operasyon planlarına dair endişeleri artırdı. Kanal 13 televizyonu, Netanyahu'nun kuzey cephesindeki gerilimleri ele almak üzere düzenlediği toplantıda bu tür bir operasyon niyeti taşıdığını iddia etmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.