Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü

"Tayland'da geliştirilen AI DMIND, psikolojik durumları analiz ederek hastalara erken teşhis ve tedavi imkanı sunuyor. Yapay zeka teknolojisi, NHSO tarafından kullanılarak tedavi süreçlerini hızlandırıyor.

Tayland Ulusal Sağlık Güvenliği Ofisi'nin (NHSO) kullanıma başladığı AI DMIND adlı yapay zeka teknolojisi, hastaların psikolojik durumunu analiz ederek erken teşhis ve tedavi süreçlerine katkı sağlıyor. Chulalongkorn Üniversitesi ile iş birliği içinde geliştirilen bu teknoloji, psikiyatri alanında önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Tayland Ulusal Sağlık Güvenliği Ofisi'nin (NHSO) kullandığı "AI DMIND" adlı yapay zeka teknolojisi, hastaların psikolojik durumunu değerlendirmede büyük kolaylık sağlıyor. Bangkok Chulalongkorn Üniversitesi'nin Sağlık ve Mühendislik fakülteleri ile Tayland Sağlık Bakanlığı Ruh Sağlığı Birimi tarafından geliştirilen bu teknoloji, hastaların depresyon belirtilerini ve intihar düşüncelerini ses kayıtlarını analiz ederek tespit edebiliyor.

Teknolojinin deneme aşamasında Tayland'ın deneyimli psikiyatristlerince değerlendirildiği ve ilk sonuçlara göre teşhis doğruluğunun yeterli olduğu belirtiliyor. NHSO tarafından uygulamaya konulan "AI DMIND" teknolojisinin geniş hasta kitlesine erişimi kolaylaştırarak tedavi süreçlerini hızlandırdığı ifade ediliyor.

Chulalongkorn Üniversitesi Sağlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nijasri Charnnarong, psikolojik rahatsızlıklardaki artışa dikkat çekerek, geçen yıl sadece Tayland'da 15 yaş üzeri ortalama 1,5 milyon kişiye teşhis konulduğunu ve bunların sadece üçte birinin uygun tedavi sürecine başladığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı