HKP 29 Ekim'de alanlardaydı

Halkın Kurtuluş Partisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.HKP'den yapılan açıklama şöyle:Bugün 29 Ekim. Emperyalizme karşı savaşımızın kesin bir zaferle...

Halkın Kurtuluş Partisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.

HKP'den yapılan açıklama şöyle:

Bugün 29 Ekim. Emperyalizme karşı savaşımızın kesin bir zaferle taçlandırıldığı gün. O günkü düşmanlarımız emperyalist yedi düvel ve işbirlikçi vatan hainleriydi. O düşmanları Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımız ile bu topraklardan atmıştık. Ama o gün kovduğumuz düşmanlar bugün kılıf değiştirerek, Yeni Sevr’i hayata geçirmek için yeniden karşımıza dikildiler. Ama nasıl ki Birinci Kurtuluş Savaşçıları onları vatanımızdan defettiyse, bugün de biz İkinci Kurtuluş Savaşçıları emperyalistleri ve onlarla işbirliğine girmiş yerli hainleri vatanımızdan defedeceğiz.

İşte bu inanç ve kararlılıkla biz de Halkın Kurtuluş Partisi İstanbul Örgütü olarak bugüne sahip çıkmak adına Galatasaray Lisesi önünde eylemimizi gerçekleştirdik. Özellikle AKP’giller’in Laik Cumhuriyet’e karşı saldırılarının en yoğun olduğu bugünlerde 29 Ekim’e ve Mustafa Kemal’e sahip çıkmanın önemini eylemimizle bir kez daha vurguladık. 

İzmir'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili basın açıklamasını için Karşıyaka İzban önünde toplanıp, eylemimizi gerçekleştirdik.

Aynı saatlerde Ankara'da da Eski Meclis'in önünde buluşup Anıtkabir'e yürüyüş gerçekleştirdik. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu
Erdoğan, CHP’ye sıcak mesajlar vererek bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor olabilir
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor