HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut hakkında MİT TIR'ları davasında hapis cezası

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, MİT TIR'larını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdığı için 1 yıl 2 ay 22 gün hapis cezası aldı.  Halkın Kurtuluş Partisi, MİT TIR'larını savaş suçu işlendiği...

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, MİT TIR'larını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdığı için 1 yıl 2 ay 22 gün hapis cezası aldı.  

Halkın Kurtuluş Partisi, MİT TIR'larını savaş suçu işlendiği iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşımış, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

1 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala HKP Genel Başkanı hakkında kendisine hakaret ve iftira atıldığını öne sürerek şikayetçi olmuş, ve başlatılan soruşturma davaya dönüşmüştü. Dava bugün sonuçlandı, Nurullah Ankut hakkında Nurullah Ankut 'kamu görevlisine hakaret' gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ankut hakkında verilen cezanın ertelenmesine karar verdi. 

Karar sonrası Ankut'tan açıklama;

TEMYİZ YOLU

Duruşma sonrası ABC'ye açıklama yapan Ankut'un avukatları Doğan Erkan ve Ömer Faruk Eminağaoğlu temyize gideceklerini bildirdi. HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut da ABC'ye yaptığı açıklamada, 'Bu cezalar bizim için çıtır çerez, biz 12 Eylül'de de yargılandık, savaş suçlularından hesap sormaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde