HKP''den tren faciası açıklaması: Sorumlular derhal ortaya çıkartılmalıdır

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren faciasıyla ilgi Halkın Kurtuluş Partisi açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, en güvenli ulaşım aracı olarak bilinen tren yolculuğunun, bir ölüm yolculuğuna dönüştürüldüğü ifade edildi.

Halkın Kurtuluş Partisi Tekirdağ'da meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybetmesine, 338 kişinin de yaralanmasına yol açan tren facıasıyla ilgili açıklama yaptı. HKP tarafından yapılan açıklamada facianın öngörülebilir ve önlenebilir olduğu vurgulanarak açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, demir yolu projelerinin güzergah seçiminden başlayarak, tünel, köprü, menfez gibi yol boyu büyük veya küçük bütün mühendislik yapılarında jeoloji bilim ve uygulamalarından başlayarak rant yerine bilimin ve mühendisliğin gereklerinin yerine getirilmesinin hayati önem taşıdığını bir kez daha ifade ediyoruz. Güzergâh seçiminde, projelendirmede, yapım, izleme ve kontrol süreçlerinde çağın mühendislik bilim ve uygulamalarını dikkate almayan ve 24 yurttaşımızın yaşamını yitirmesine, 338 yurttaşımızın yaralanmasına neden olan Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü sorumluları derhal ortaya çıkarılmalı, konu; tarafsız bir komisyon tarafından ele alınarak sonucu kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

'GÜNLÜK KONROLLERİN YAPILMAMASI...'

Ayrıca TCDD Yapım ile TCDD Taşımacılık dairelerinin 14 Haziran 2016 yılında ayrılması sonucunda; yapım ve taşımacılık plan ve hedeflerinin birlikte değerlendirilmediği, yapım aşamasında şartname kriterlerinin müteahhit firmaların insafına bırakıldığı, 2013 yılına kadar demiryolu güzergahlarında görevli olan “YOL BEKÇİLERİ”nin maliyet kapsamında işlerine son verilmesi ve rutin günlük kontrollerin yapılmaması bugün yaşadığımız kazanın bir diğer önemli nedeni olarak görülmektedir. Şayet bu personeller olsaydı, menfez ile ray arasındaki dolgu ve balastın gitmiş olduğu görülecek ve ilgili tren seferi yapılmamış olacaktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti