Hobbi Pinterest’te karşı rekabet edemedi

Hobbi uygulaması, Facebook’un New Product Experimentation (NPE) takımı tarafından hazırlanmıştı

Facebook Pinteres’te karşı giriştiği rekabeti kaybettiğini kabul etti. İlgi görmeyen Hobbi uygulaması 10 Temmuz’da sonlanıyor.

Sosyal medya devi, Hobbi kullanıcılarına göndermeye başladığı uyarılarla, uygulamanın 10 Temmuz’da kapanacağını hatırlatıyor ve içeriklerinin yedeklerini almalarını salık veriyor.

Hobbi uygulaması, Facebook’un New Product Experimentation (NPE) takımı tarafından hazırlanmıştı. Bu ekip şirket içinde, düşük maliyetlerle minik uygulamalar geliştirip piyasaya sürüyor, eğer uygulama tutarsa da milyar dolarlık işlere dönüşmesi umut ediliyor. Ancak Pinterest’te rakip olarak geliştirilen Hobbi uygulamasında bu model işe yaramamış gibi görünüyor.

Zuckerberg şimdi Pinterest’i gerçekten kafaya taktıysa, milyar dolarlar ödeyip servisi satın almak isteyebilir. Pinterest’in önemi ise şu, bir zamanlar sadece internette bulunan görselleri paylaşmak için kullanılan servis artık çok önemli bir online alışveriş merkezine doğru evriliyor.

 

Pinterest kullanıcıları, online mağazalarda buldukları ürünlere linkler vererek takipçilerini alışverişe yönledirebiliyorlar. Zuckerberg de işin ucunda büyük para olduğunu koklamış olacak ki, Pinterest’e rakip olmayı kafasına takmış. Zuckerberg daha önce de ele geçirmek istediği Snapchat’e yüklü teklifler yapmasına rağmen satın alamayınca Snapchat’i taklit eden uygulamalar geliştirmişti.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!