Hocalı’da Yeni Toplu Mezar Keşfedildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Hocalı'da yeni bir toplu mezarın keşfedildiğini duyurdu. Mezarın, 26 Şubat 1992'deki Hocalı katliamının acı hatırasına denk gelmesi dikkat çekiyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 26 Şubat Hocalı katliamının yıl dönümü öncesi, Hocalı'da yeni bir toplu mezarın keşfedildiğini açıkladı. Bu keşif, 1992'deki acımasız katliamın izlerini yeniden canlandırırken, Ermenistan'ın bu toplu mezarların yerini açıklamayı reddetmesi uluslararası toplumda endişe uyandırıyor. Hacıyev, adaletin peşinde olduklarını vurgulayarak, kayıp olan masum sivillerin ailelerine ve topluma duydukları sorumluluğu bir kez daha hatırlattı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 26 Şubat Hocalı katliamının yıl dönümü öncesinde yeni bir toplu mezarın Hocalı'da bulunduğunu duyurdu. Hacıyev, bu keşfin, 26 Şubat 1992'de gerçekleşen Hocalı soykırımının acı hatırasına denk gelmesinin bir tür adalet olduğunu belirtti. Bulunan kalıntıların kimliklerinin DNA analiziyle tespit edileceğini söyledi. Ayrıca, Ermenistan'ın askeri saldırısı sonucunda yaklaşık 4 bin Azerbaycanlının kayıp olabileceğine dikkat çeken Hacıyev, Ermenistan'ın toplu mezarların yerine dair bilgi vermeyi reddettiğini vurguladı. Hacıyev, Ermenistan'ın uluslararası hukuka aykırı eylemlerinin devlet sorumluluğunu gerektirdiğini ve henüz Hocalı soykırımı için Azerbaycan'dan özür dilemediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti
Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor