Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti

Hollanda milletvekili ve AB'nin eski Türkiye raportörü Kati Piri, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması durumunda ülkesinin AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği'nin modernizasyonu görüşmelerini engelleyebilecek bir kararın parlamentoda kabul edilmesini sağladı.

Hollanda milletvekili ve AB'nin eski Türkiye raportörü Kati Piri, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması durumunda, ülkesinin AB'nin Türkiye ile Gümrük Birliği'nin modernizasyonu konusunda görüşmelerini engelleyebilecek bir kararın parlamentoda kabul edilmesini sağladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 senesinde Piri için "Avrupa Parlamentosu'ndaki kadını zaten hiç dile dolamaya gerek yok, propagandasını yapmayalım. Bunlar Avrupa Birliği'nin bizimle müzakereleri durdurması nasihatinde bulunuyorlar ya, ah keşke öyle bir şey yapsalar. Dışişleri bakanımız oradaki toplantıda zaten gerekli açıklamaları yaptığı gibi o kadına orada en güzel şekilde yanıtını verdi. Ama bunlar dürüst değil. Bunlar samimi değil. Şunu unutmayacağız. Biz Müslümanız. Bunlar ise İslam düşmanı," sözleri kullanıldı. 

Hollanda Parlamentosu, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamasına tepki olarak, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması durumunda, ülkesinin AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği'nin modernizasyonu konusunda görüşmelere engel olabileceği bir karar aldı.

Hollanda milletvekili Kati Piri, haberi X hesabından şu şekilde duyurdu: 

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına ilişkin kararları uygulanmadan Türkiye ile gümrük birliği modernizasyonu mümkün değil. Hollanda parlamentosu önergemi AB Konseyi öncesinde kabul etti."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi