Hollandalı gazeteci Kuşadası'nda gözaltına alındı!

Hollanda haber ajansı ANP'nin haberine göre, gazeteci Ebru Umar'ın ailesiyle iletişim kuran Hollanda İstanbul Konsolosluğu süreci yakından takip ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Umar ve...

Hollanda haber ajansı ANP'nin haberine göre, gazeteci Ebru Umar'ın ailesiyle iletişim kuran Hollanda İstanbul Konsolosluğu süreci yakından takip ediyor. Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Umar ve yerel makamlarla “yakın iletişim'' halinde olunduğu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu'nun durumu “yakından takip ettiğini'' duyurdu. Gece yarısı gözaltına alınan gazeteci Ebru Umar Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Serbest değilim, hastaneye gidiyoruz'' diye yazdı. Umar daha sonraki paylaşımında da Kuşadası Güvenlik Büro Amirliği'ne götürüldüğünü ifade etti.

Gazeteci Ebru Umar, Hollanda Metro gazetesindeki köşe yazısında Erdoğan'ı eleştiren bir makale kaleme almıştı. Umar yazıdan bazı bölümleri Twitter hesabı üzerinden de paylaşmıştı. Yazıda Türkiye'nin Rotterdam Büyükelçiliği'nin Hollanda'daki Türkiye vatandaşlarına sosyal medya hesaplarından Erdoğan'a yönelik “aşağılayıcı, küçük düşürücü, nefret ve hakaret içeren ifadeler'' kullanan kişilerin kendilerine bildirmelerini istediğine de değinilmişti.

Türkiye Rotterdam Büyükelçiliği Hollanda'daki Türkiye vatandaşlarına sözkonusu yazının gönderildiğini kabul etmiş, bir çalışanının yaptığı “talihsiz bir kelime seçiminin'' yanlış anlamalara yol açtığını ifade etmişti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte konuyla ilgili olarak “Hayret içindeyim'' açıklaması yaparak Türkiye hükümetinden ayrıntılı bilgi istediklerini söylemişti.

2014 yılından bu yana Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yaklaşık 2 bin kişiye dava açıldı.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi