Hollandalı yetkililer tepkilerin ardından rehberi değiştirdi: Düzenli cinsel partneri olmayan kişilere…

Hollanda'da yetkililer, halkın koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerdeki yeni sosyal mesafe düzenlemelerine tepki göstermesinin ardından, rehberinde değişikliğe

Hollanda'da yetkililer, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerdeki yeni sosyal mesafe düzenlemelerine halkın tepki göstermesinin ardından, rehberinde değişikliğe gitti. Yenilenen rehberde düzenli cinsel partneri olmayan kişilere salgın sürecinde birlikte olacağı bir "cinsel ilişki kankası" bulması tavsiye edildi.

Hollanda'da yetkililer Ulusal Kamu Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), düzenli partneri olmayan vatandaşlarına "ortak talepleri olan" biriyle anlaşmalarını ve pandemi boyunca birden fazla kişiyle cinsel ilişki yaşamamalarını önerdi.

"Ne kadar çok kişiyle görüşürseniz, virüsü yayma olasılığınız o kadar yüksektir"

RIVM, vatandaşlarına belirledikleri partnerlerle hasta olmadıklarından emin olmadıkları sürece cinsel temasta bulunmamaları gerektiğini söyledi. Önerilerde aynı zamanda partnerlerin günlük hayatlarında kaç kişiyle görüştüklerini birbirlerine bildirmeleri gerektiği belirtildi; "Ne kadar çok kişiyle görüşürseniz, virüsü yayma olasılığınız o kadar yüksektir".

Yapılan düzenlemede düzenli cinsel partneri olmayan vatandaşların salgın sırasınca sadece belirledikleri " cinsel ilişki kankası" ile ilişkiye girmesi önerildi.

Hollanda'nın yayınladığı ilk sosyal mesafe kurallarında partneri olmayanların ilişkiye girmemesi söyleniyor ve eve gelen misafirlerle ev sahibinin 1.5 metreden daha yakın olmaması gerektiği belirtiliyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trinidad ve Tobago Filistin'i Resmen Tanıdı: Uluslararası Destek Artıyor
Ruanda'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 49 Kişi Hayatını Kaybetti
ABD'den Rusya'nın Ukrayna'da Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma zehirli gaz kullandığı iddiası!
Starbucks Türkiye'de Sarsıntı: Hisse Değerleri Düşüşte
Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?