Holokost endüstrisi! Yahudi İstismarı

Kırklareli Üniversitesi Medya ve İletişim Programı Öğretim Görevlisi Kadir Metin Akbaş, “Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde “soykırım suçlamasıyla” yargılanan İsrail’in, kuruluşundan itibaren istismar etmekten bıkmadığı Holokost’un ideolojik bir silah olarak nasıl kullanıldığını gözler önüne serdi.

Efsanevi bir cevapla tanınan Yahudi kız öğrenci, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarını Nazilere benzetmesine karşı duran Başbakan Netanyahu'nun yanı sıra, bu konudaki tartışmalara şahit olmuştur. Netanyahu'nun açıklamalarına karşı çıkan Yahudi kız öğrenci, geçmişteki acıların günümüz zulmüne bahane edilmesine karşı çıkarak cesur bir duruş sergilemiştir.

FINKELSTEIN'IN İSYAN ÇAĞRISI

Amerikalı siyaset bilimci ve aktivist Norman Finkelstein, 2000 yılında yayımlanan "Holokost Endüstrisi" adlı kitabında, Holokost'un nasıl ideolojik bir silah olarak kullanıldığını eleştirmiştir. Finkelstein, İsrail'in Holokost'u nasıl istismar ettiğini ve bu durumun nasıl bir "dokunulmazlık" zırhına dönüştüğünü detaylı bir şekilde açıklamıştır.

HOLOKOST'UN POPÜLERLEŞTİRİLMESİ

Finkelstein, Altı Gün Savaşı'nın ardından Holokost'un popülerleşmeye başladığını ve bu konunun edebiyatta, mimaride ve beyaz perdede sıkça işlenmeye başlandığını vurgulamıştır. Ayrıca, Holokost'un bu süreçte ideolojik bir araç olarak kullanılarak İsrail'in meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtmiştir.

TAZMİNATLAR VE İSTİSMAR

Finkelstein, Nazi kamplarından kurtulanlara ödenen maddi tazminatların Yahudi kuruluşları aracılığıyla nasıl istismar edildiğine dikkat çekmiştir. Almanya'nın ödediği tazminatın önemli bir kısmının asıl mağdurlar yerine lobicilik faaliyetleri yapan Yahudi kuruluşlarına gittiğini ifade etmiştir.

İSVİÇRE'NİN BASKIYA UĞRAMASI

Yazar, İsviçre'nin Holokost ile ilgili talepler karşısında nasıl baskı altına alındığını ve ekonomik yaptırım tehditleriyle nasıl zorlandığını detaylı bir şekilde ele almıştır. İsviçre'nin ödediği tazminatın da asıl mağdurlar yerine Yahudi kuruluşlarına aktarıldığını belirtmiştir.

FINKELSTEIN'IN ÖZGÜR SESİ

Finkelstein'ın bu eleştirel analizi ve cesur duruşu, Yahudi toplumu içinde dışlanmasına, üniversitedeki sözleşmesinin yenilenmemesine, yayınevlerinin kitaplarını basmamasına ve Filistin'e girişinin yasaklanmasına yol açmıştır. Ancak Finkelstein, doğru bildiğini söylemeye ve eleştirilerini sürdürmeye devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti
İstanbul'da Sokak Köpeğine Otomobil Çarptı, Sürücü Olay Yerinden Kaçtı
CHP'li Karaoba sert konuştu: Uşak Belediyesi'nin borcunu halka açıkladı
Çöl tozları etkisini bu kez güçlü gösterecek: O bölge için alarm verildi!
OGM memur ve mühendis alımı! Hatay, Bolu, Balıkesir…