Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak

Honda, Ontario bölgesinde yeni bir elektrikli araç fabrikası ve batarya tesisi kurmayı planlayarak Kanada'ya yaklaşık 15 milyar Kanada doları (11 milyar ABD doları) değerinde bir yatırım yapacak.

Şirketin hedefi, 2028 yılında hizmete girecek yıllık 240 bin araç üretim kapasitesine sahip yeni tesisiyle elektrikli araç üretimini artırmak. Honda, Kanada hükümetiyle sübvansiyon alımı konusunda görüşmeler yürütüyor ve yerel batarya üretimiyle maliyetleri yüzde 20 oranında düşürmeyi hedefliyor.

 ELEKTRİKLİ ARAÇ VE BATARYA TESİSİ KURACAK

Honda Başkanı Mibe Toşihiro, Ontario'daki basın toplantısında, firmanın Kanada'daki elektrifikasyon çabalarını hızlandıracağını ve elektrikli araçları rekabetçi hale getirmek için istikrarlı bir tedarik sistemi kuracaklarını belirtti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Honda'nın üretim planlarını "Kanada tarihindeki en büyük otomobil yatırımı" olarak nitelendirerek, yatırımın ülkede 1000'den fazla istihdam oluşturacağını ve Kanada'nın ilk kapsamlı elektrikli araç tedarik zinciri olacağını vurguladı. Trudeau, yatırımın Kanada'nın imalat sektörüne güven verdiğini ve ekonomiyi büyütmenin yanı sıra çevreyi korumaya da katkı sağlayacağını ifade etti.

Honda Yöneticisi Aoyama Şinci Aoyama, şirketin Kuzey Amerika satışlarının 2040'a kadar tamamının elektrikli veya yakıt hücreli araçlardan oluşmasını hedeflediğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Range Rover almak artık hayal değil! Elektrikli Range Rover kutuplarda test edildi!
MG'nin Mayıs ayına özel kampanyasıyla ilgili müjde geldi! O modelde 150.000 TL'ye kadar destek!
Sıfıra zam gelince satışlar uçtu: İkinci el otomobil satışlarında bayram havası yaşanıyor!
Otomobil almayı düşünenler dikkat! İkinci el otomobil fiyatlarının artması bekleniyor
Mini Cooper'da büyük bir sürpriz: MINI Countryman modeli şimdi 590 bin TL indirimle satışta