Hopa'nın aynı isme sahip adayların yarışında CHP'li Utku Cihan kazandı

Hopa ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP adayı Utku Cihan, oyların yüzde 55,67'sini alarak belediye başkanı oldu. Cihan'ın kariyeri, eğitimi ve belediyecilik tecrübesiyle dikkat çekiyor.

HOPA'DA CHP'Lİ UTKU CİHAN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Hopa ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 55,67'sini alan CHP'li Utku Cihan, belediye başkanı oldu. AKParti'li uzak akrabası Ati Utku Cihan ikinci, Yeniden Refah Partili Mustafa Kestioğlu ise üçüncü sırada yer aldı.

UTKU CİHAN'IN KARİYERİ VE EĞİTİMİ

Utku Cihan, 1980'de Artvin'in Hopa ilçesinde doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "Sürdürülebilir Ulaşım" alanında doktora çalışmalarına devam etti.

İŞ HAYATI VE GÖREVLERİ

2004'te özel bir planlama bürosunda çalışmaya başlayan Cihan, 2008'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görev aldı. Burada ESHOT Genel Müdürlüğü'nde kent plancısı olarak çalıştıktan sonra Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda ulaşım planlama şefi olarak görev yaptı. 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Ulaşım Planlama Müdürü olarak atanmasıyla İstanbul'a taşındı. 2020'de ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı