HSBC aniden dolar kuru tahminini değiştirdi: Duyanlar çok şaşırdı

Son dakika gelişmeleriyle dolar kurundaki değişimler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL 32 lira bandını aşarak yükselişe geçti.

Türkiye'nin ekonomik sorunları devam ederken, özellikle döviz kurlarındaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. HSBC gibi önemli bir bankanın dolar kuru tahminlerinde ani bir değişiklik yapması, insanları endişelendiriyor. Dolar borcu olanlar, bankanın yeni kur tahminini duyduklarında döviz bürolarına akın edebilirler.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Mayıs ayındaki Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası anketine göre, piyasa katılımcıları 12 ay sonrası için döviz kuru beklentisini 41.80 lira olarak belirtmişti. Küresel bankalardan biri olan HSBC'nin stratejistleri, 13 Mayıs'ta yaptıkları açıklamada, dolar/TL'nin yıl sonu tahminlerini duyurdular.

RAKAMI DUYAN DÖVİZ BÜROSUNA KOŞACAK

HSBC, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini ve son enflasyon beklenti anketini dikkate alarak tahminlerini revize etti. Banka, dolar/TL'nin yıl sonuna kadar yukarı yönlü hareket edeceğini ancak bu hareketin yavaş ve sınırlı olacağını öngördü ve yıl sonu tahminini sabit tuttu. HSBC, dolar/TL için yıl sonu öngörüsünü 37-40 lira aralığında tuttu.

2 HAZİRAN 2024 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar alış fiyatı: 32,2295 TL
Dolar satış fiyatı: 32,2363 TL

EURO NE KADAR, KAÇ TL?

Euro alış fiyatı: 34,9474TL
Euro satış fiyatı: 34,9606TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.