HSBC, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz beklentilerini güncelledi

HSBC, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ekim ayından itibaren düzenleyeceği her toplantıda faiz oranını 25 baz puan düşürmesinin öngörüldüğünü duyurdu. Zayıflayan ekonomik veriler ve hizmet sektöründeki durağanlık, bu beklentilerin artmasına katkı sağladı.

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası HSBC, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz oranlarıyla ilgili öngörülerini güncelledi. HSBC ekonomistleri, ECB'nin ekim ile nisan arasındaki her toplantıda faiz oranlarını düşürerek ana mevduat faizini yüzde 2,25 seviyesine indirmesinin beklediğini belirtti.

CNBC-e'nin haberine göre, ECB'nin Avrupa'daki enflasyonun düşmesiyle birlikte parasal gevşemeye yönelik yeni adımlar atacağı öngörülüyor.

HSBC ekonomistleri Simon Wells ve Fabio Balboni, ekonomide arzın zayıf kalması ve işgücü piyasasının kademeli olarak soğumasına rağmen, bazı politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek için 'sigorta' niteliğinde faiz indirimlerinin gerekli olduğuna inanabileceğini ifade ettiler.

HSBC'nin açıklamasında, "Politika, nötre yakın veya hafif teşvik edici olmalı" denildi. Daha önce, mevduat faiz oranının Eylül 2025'te yüzde 2,50'ye ulaşana kadar her iki toplantıda bir faiz indirimi yapılmasını bekliyorlardı.

Anket verileri, euro bölgesi genelindeki iş faaliyetlerinin bu ay keskin bir şekilde daraldığını ve hizmet sektörünün durağanlaştığını gösterdi. Bu durum, ECB'nin yakın gelecekte faiz indirimine gidebileceği beklentilerini artırdı. Merkez Bankası, eylül ayında yılın ikinci faiz indirimini gerçekleştirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.