HSBC'den Türkiye tahmini geldi: 2025 yılına kadar faiz indirimi yok

İngiltere merkezli HSBC bankası, Türkiye ekonomisine dair yeni bir rapor yayımlayarak enflasyon ve faiz politikalarına ilişkin öngörülerde bulunmuş oldu.

İngiltere merkezli HSBC bankası, Türkiye ekonomisine dair yeni bir rapor yayımlayarak enflasyon ve faiz politikalarına ilişkin öngörülerde bulundu. HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizinin 2025'in ilk çeyreğine kadar yüzde 50 seviyesinde kalacağını tahmin ederken, enflasyonun 2025'in üçüncü çeyreğinde yüzde 30'un altına düşmesini öngörüyor.

HSBC CEEMEA Bölgesi Ekonomisti Melis Metiner'in hazırladığı raporda, Türkiye'deki cari açığın azalacağı ve sermaye girişlerinin artacağı belirtilse de, küresel ekonomik zayıflık, jeopolitik gerilimler ve risk iştahındaki düşüşün potansiyel tehditler oluşturabileceğine dikkat çekiliyor.

2024 yılı için hafif bir ekonomik daralma bekleyen HSBC, 2025'te kademeli bir toparlanma öngörüyor. Banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine kıyasla daha yüksek bir enflasyon beklentisi ortaya koyarak, faiz indiriminin dikkatli bir şekilde ve enflasyonu baskılayacak hızda yapılması gerektiğini vurguluyor. HSBC, politika yapıcıların ekonomik durgunluktan kaçınmak için esnek bir yaklaşım sergileyeceğini ve faiz oranlarının uzun süre yüksek kalacağını öngörüyor. 2025 yılına kadar faiz indirimi beklemeyen HSBC, Türkiye için "yumuşak iniş" beklentisini sürdürüyor.

HSBC'nin politika faizi ve enflasyon beklentileri şu şekilde oldu:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.