HSK'dan, Abdullah Zeydan'ın memnu hakkını iade kararını veren mahkeme hakkında inceleme başlattı

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Abdullah Zeydan'ın haklarını iade etmesi üzerine inceleme başlattı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını vermesi üzerine bir inceleme başlattı.

Olayın arka planı şöyle: DEM Parti'li Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerini %55 oy oranıyla kazandı. Ancak seçimden sadece 2 gün önce Adalet Bakanlığı'nın yaptığı bir itiraz sonucunda Zeydan'ın seçilme hakları geri alındı. Bu süreçte, Zeydan'ın 130 bin oy farkla önde olduğu AKP'li rakibi Abdullahat Arvas'a mazbata verilmesi kararı Van İl Seçim Kurulu tarafından alındı. DEM Parti, Van'da 14 ilçenin tamamını kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

DEM Parti, Zeydan'ın haklarının iadesi kararının iptal edilerek başkanlığının düşürülmesi kararını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıdı ve kararın iptalini talep etti. YSK, oy çokluğuyla DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatasının verilmesine karar verdi. Bu karar, Kurul'da 4'e karşı 7 oyla alındı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!