Huawei 2021 planları suya düşebilir

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Huawei, 2021 yılında zor günlerle karşılaşacak. Araştırma sonuçları daha şimdiden büyük bir korku yarattı.

Tayvan merkezli TrendForce isimli bir araştırma şirketi, “Huawei 2021 yılında ciddi bir akıllı telefon satış düşüklüğü yaşayacak” dedi. Birçok kişi zaten az çok firma ile ilgili böyle bir sonucun ortaya çıkacağını biliyordu. Hatırlayacağınız üzere ABD bu şirketin kendi firmaları ile ticaret yapmasını engellemişti. Bunun sonucunda neredeyse hiçbir akıllı telefon parçası Huawei firmasına satılmadı.

Akıllı telefon satışları günden güne farklı boyutlara ulaşıyor. Fakat liderlik için Samsung, Apple, Huawei ve Xiaomi gibi şirketlerin büyük bir rekabet içerisinde olduğu biliniyor. Görünen o ki bu rekabet içerisinde Huawei’ye çok yüklenecek.

Araştırma sonuçlarına bakıldığında, Huawei şirketinin sadece 45 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştireceği görülüyor. Böyle birşey olursa firma 7. sıraya kadar düşebilir.

Her ne kadar durum ümitsiz gibi görünse bile firmanın farklı bir stratejisi var. Bu stratejiye göre Honor Huawei’nin yerini alacak. Böylece Huawei yerine başka bir firma liderliğe oynayacak. Bu yakın bir gelecekte olmasa bile ilerleyen dönemlerde gerçekleşebilir. Ayrıca HarmonyOS isimli işletim sistemi Huawei için kurtarıcı olabilir.

Huawei, 9010 adında 3nm Kirin yonga setine sahip olacak

2021 yılında lider akıllı telefon şirketinin yine Samsung olması bekleniyor. Hem üretimi hem de yeni model sunmadaki başarısı onu ön plana çıkarıyor. Huawei bir zamanlar liderlik koltuğu için yarıştığı Samsung ile mesafesini fazlasıyla açacak gibi görünüyor. Peki sizin Huawei ile ilgili 2021 tahminleriniz neler?

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
Instagram'dan Bazı İçeriklere Sınırlama Geldi! Paylaşımları Görmek İçin İzin Verilmesi Gerekiyor!