Huawei Android Q Beta programına tekrardan alındı

ABD ile Çin arasındaki buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Huawei Android Q Beta programına tekrardan alındı. Peki, Çin karşılığında ne verdi?

ABD ile Çin arasındaki buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Huawei Android Q Beta programına tekrardan alındı. Peki, Çin karşılığında ne verdi?

Huawei Android Q Beta programına tekrardan alındı. Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki ekonomik savaş bir anda ulusal güvenlik meselesine evrilmiş ve burada kurban Huawei seçilmişti. Altyapısını Huawei’ye emanet eden Amerika, daha sonra Çinli firmanın arka kapı muhabbeti ile verileri Çin’e aktardığını dile getirmişti. Daha sonra Huawei’nin Android lisansını elinden alıveren Amerika, daha sonra yaptırımlarını arttırmıştı. Bu süreçte; Intel, Qualcomm, ARM, Wi-Fi Alliance ve SD Association Huawei’ye cephe almıştı.

Kendi işlemcisini, microSD kartı ve Android işletim sistemini kullanamayacak olan Huawei, piyasadan silinme noktasına gelmişti. Bu yaptırımların ardından Çin muhtemelen geri adım atmış olacak ki, Amerika da yaptırımlarını bugün yavaş yavaş geri çekmeye başladı. Bugün Huawei Android Q Beta programına geri alındığı bilgisi paylaşıldı. Bu da Huawei’nin Android lisansını geri alacağı anlamına geliyor.

Çin karşılığında ne verdi?

Amerika’nın kolay kolay geri adım atmayacağını ve teknolojik tüm patentleri elinde bulundurduğu için bir firmayı anında piyasadan silebileceği açıkça ortada. Amerika keyfine Huawei’ye eski gücünü kazandırmaz. Kapalı kapılar arkasında Çin’in çok fazla şeyden taviz verdiği ortada. Ancak bunlar açıklanmayacağı için bu konu hep sırrını koruyacak.

Huawei P30 Lite inceleme. Toplamda 4 kameralı telefon

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar