Huawei AppGallery ile işi şansa bırakmıyor. Bilindiği üzere Huawei ABD’nin daha doğrusu Trump’ın Çin’e casusluk yapıyor iddialarına maruz kalmış ve Google ile anlaşmaları askıya alınmış, Huawei’de AppGallery ‘e yönelmişti. Aslında Trump ABD lisansı taşıyan her şirketin Huawei ile olan anlaşmalarını askıya almıştı. Bu amborgo şirketi çok zor durumda bırak, büyük ölçüde zarara uğratmıştı.
Intel, Qualcomm, ARM, Panasonic gibi şirketler de anlaşmalarını askıya almıştı. Ancak en çok darbeyi hem imaj olarak hem kullanıcı kaybı açısından Google şirketi ile yaşandı. Huawei akıllı telefonlarında bilindiği üzere Android işletim sistemini kullanıyordu.
Ambargo uygulanması ile beraber çıkarılan yeni cihazlarda Google Store’da yer almıyor. Kullanıcı Gmail, YouTube, Google Play Store gibi onlarca yazılımdan faydalanamıyor. Bu sebepten ötürü birçok kullanıcı bu marka telefonları almadı ve satış rakamları ciddi oranda düşmüştü. Son olarak ABD ambargonun seviyesini düşürdü ve anlaşma için zemin hazırlandı. Google‘da tekrardan Huawei için lisans başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Ancak Huawei artık işini şansa veya gelebilecek yeni hamlelere göre şekillendirmek istemiyor. Bu yüzden daha önceden başladığı kendi uygulama mağazasını kullanışlı bir hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Cihazlarında yüklü gelen AppGallery ile beraber birçok uygulamaya ulaşmayı sağlarken bir yandan da getirdikleri Quick App özelliği sayesinde indirmeye ihtiyaç duyulmadan uygulamalara erişme izni sağlayacak. Quick App’in boyutu ise 1 GB büyüklüğünde. Her ne kadar çok fazla yer kaplıyor gibi gözükse de bu sayede yaklaşık 2000 tane uygulamaya ulaşım imkanı sağlayacak.