Huawei etkinliğinde sürprizler yaşanabilir

Herkesin büyük bir merakla beklediği Huawei Haziran etkinliklerinde neler olacak? ABD ambargosu sonrasında zor dönemler yaşayan şirket küllerinden yeniden doğabilecek mi? İşte merak edilen detaylar.

Huawei şirketi tarafından Haziran 2021 tarihinde yapılması beklenen etkinlik için geri sayım başladı. Bu etkinlikte göze çarpan bazı yeni gelişmeler olacak. Mesela HarmonyOS bunlardan sadece bir tanesi. Geliştirme aşaması bir süredir devam eden bu cihaz akıllı telefonlar tabletler ve akıllı saatlerde çalıştırılacak.

Beklentiler doğrultusunda yaşanacak bir diğer önemli gelişme ise Huawei MatePad 2 ve Pro 2 olacak. Bu cihazların 12.9 inç ve 120 Hz OLED ekrana, Kirin 9000 yonga setine sahip olması bekleniyor. Ayrıca 5G bağlantısı konusunda da birçok kişi hemfikir.

Bu etkinlikte Huawei ayrıca kendi tabletleri için yeni bir yazılım sunabilir. HarmonyOS ile birlikte bu yeni yazılımın tüm cihazlarda kullanılması bekleniyor. Böylece şirket hem akıllı telefonları hem de tabletleri için ayrı yazılımlar piyasaya sunabilecek. Bu bir miktar daha maliyetli olsa bile yine de şirketin prestijini arttırabilir.

Bir diğer önemli beklenti akıllı saatler ile ilgili olacak. Huawei Watch 3 olması beklenen bu akıllı saat modelinde LiteOS kullanılması bekleniyor. Yeteneklerine bakıldığında Google OS ile son derece yakın olduğunu söyleyebiliriz. Mesela tansiyon ölçme ya da EKG gibi ek özellikler yer alabilir.

Huawei Mate 40 Pro+, 8GB RAM, 256GB depolama alanına sahip yeni varyant alıyor

Huawei P50 serisi ise şüpheli modeller içerisinde yer alıyor. Bu modelin lansmanda görülüp görülemeyeceği konusunda çok fazla soru işareti var. Ancak yine de şirketin bir sürpriz yapma ihtimali var. Ayrıca yeni işletim sistemlerinin kullanıcılar tarafından beğenilmesi ile birlikte Android tamamen bırakılabilir. Herkes Huawei için 2 Haziran 2021 tarihine odaklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar