FreeBuds Pro 2'nin kutusunu açtığımızda, kulaklık ve taşıma kutusunun yanında, bir tane Type-C şarj kablosu ve farklı boyutlarda olmak üzere 2 çift de silikon kulaklık ucu geldiğini görüyoruz. Bu sayede kulak yapınıza en uygun boyutu seçebilirsiniz. Kutu içeriği olarak önceki FreeBuds Pro'dan pek de farklı değil.
Yeni ürünü ilk kez elime aldığımda, önceki ürüne kıyasla daha ufak boyutlarda olması dikkatimizi çekti.
İki ürünü yan yana getirdiğimde ise, taşıma ve şarj kutularının tasarım hatları, bağlantı noktaları, led bildirim noktaları neredeyse aynı. Minik bir fark olarak, bu kez Huawei logosunun altında bir de Devialet logosunu görüyoruz, ki zaten bu yeni kulaklığın hazırlanılması için bir iş birliği gerçekleştirildi.
Kulaklıklara baktığımızda ise, biraz daha ince ve kısa tasarımla geldiklerini görüyoruz. Genel hatlar itibarıyla tabii ki benzerlikler var ve kullanım şeması da ilk seri FreeBuds Pro ile aynı; hem hafif sıkıştırarak kullanabildiğiniz mekanik bir sistem var hem de dokunuşlarınızı algılayan bir panel var. Detaylara birazdan geleceğiz.
Her bir kulaklık, sadece 5,9 gram ağırlıkta. Taşıma ve şarj kutusunun ağırlığı ise, yaklaşık 52 gram. Bu kez daha ufak boyutların sunulduğunu söylemiştik ya, biraz daha hafif değerler elde edildiğini de söylemeliyiz.
Huawei verilerini de kısaca paylaşmak gerekirse, önceki ürüne kıyasla %14 daha ince ve %9 daha kısa kulaklıklarımız var. Taşıma ve şarj kutumuz da yaklaşık 8 gram daha hafif ve %11 daha ufak.
Dolayısıyla ufak cepte dahi kolaylıkla taşıyabileceğiniz bir ürün bu. Öte yandan, kulaklıkların yuvalarına yerleştirilmesi ve özellikle de çıkarılma süreçleri biraz daha kolaylaştırılmış. Kapak açıkken kulaklıklar düşer mi diye düşünüyorsanız, hiç düşünmeyin.
AI life uygulama üzerinden kulaklığın çalışma modlarını seçebilir, kontrol tercihlerini özelleştirebilir, ekolayzır düzenlemesi yapabilir ve dahasını gerçekleştirebilirsiniz.
Uyarlanabilir ekolayzır özelliği sayesinde, farklı tipte kulaklarda, yani kısacası hemen her kullanıcı için aynı, yüksek kalitede deneyimlerin sunulması amaçlanıyor. Bir nevi cihaz, kulak yapınıza göre en iyi performansı elde etmeniz için hareket ediyor.
Ses efektleri başlığına göz attığımızda, farklı seçenekler görüyoruz. "Varsayılan" profili, Devialet ile hazırlanmış. Benim favori modum ise, basları yükseltmemize izin veren mod.
Öte yandan, aktif gürültü engelleyici 2.0 özelliğini de barındıran cihaz, yine bu uygulama üzerinden size 4 farklı profili seçme imkânı sunuyor.
Peki ama müzik dinlerken, telefon görüşmeleri yaparken ses kalitesi nasıl? Önceki nesil FreeBuds'a kıyasla nasıl bir tablo var önümüzde?
11mm dörtlü mıknatıslı dinamik sürücü ve düzlemsel diyaframı bulunan ürün, yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına sahip. Ayrıca Huawei'nin hazırladığı HWA yani HD Wireless Audio standardı, en ufak işitsel detayların bile kayba uğramadan kulaklarla bulusması için önemli.
Müzik dinlerken vokalleri ve melodileri ayrı ayrı, temiz bir şekilde alabiliyorsunuz. Bass unsuru da yeterli düzeyde. Geniş bir müzik yelpazesinde, farklı türde şarkılardan keyif alacağınızı düşünüyoruz. Hatta az evvel de belirttiğimiz gibi, yüksek detay seviyesi sunuluyor ve bu sayede belki de daha evvel duymakta zorlandığınız işitsel detayları ilk kez duyacaksınız. Bu da kendi adıma konuşmam gerekirse heyecan verici bir unsur.
Telefon görüşmeleri
Huawei FreeBuds Pro 2, aktif gürültü engelleyici 2.0 teknolojisine sahip. İster sabit, ister hareket halindeyken, ister iç, isterseniz de dış mekân kullanımlarında telefon görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz.
Huawei, bu tarafta da size 4 farklı seçenek sunuyor. Ürünün telefon görüşme performansı genel olarak ortalamanın çok üstünde. Gürültünün az olduğu ortamlarda, herhangi bir sorunla karşılaşmadık.
Gürültü seviyesinin yüksek olduğu ortamlarda ise, örneğin trafik yoğunluğu yaşanan bir yolun kenarında yürüyüş yaparken de sağlıklı görüşmeler gerçekleştirebildik. Ürün, yüksek gürültü seviyesini önemli ölçüde filtreleyerek görüşme esnasında tarafların birbirini rahatlıkla duyabilmesini mümkün kılıyor. Seste dijitalleşme, bağlantıda kopma gibi can sıkıcı unsurlarla da karşılaşmadık. Lakin rüzgârlı bir havada, dış mekânda görüşme yapıyorsanız, kısa süreli de olsa seste kopmalar yaşanabiliyor.
Ek olarak, gürültü engelleme teknolojisinin metrobüs, metro ve uçak gibi gürültülü araçlarda çok işe yaradığını, genel performans itibarıyla önceki FreeBuds'a kıyasla biraz daha iyi sonuçlar sunduğunu söyleyebiliriz.
"Peki ya bu kulaklıklar suya ve tere karşı dayanıklı mı? Spor yaparken de kulakta sıkı tutuş hissi sunabiliyor mu?" diye soruyorsanız, bu soruları da yanıtlayalım.
Huawei FreeBuds Pro 2, IP54 sertifikasına sahip. Yani suya ve tere karşı dayanıklı. Hafif yağmurlu havalarda kullanabilir, terlemekten korkmadan spor yapabilirsiniz.
Kulakta sağlam bir tutuş hissi sunan kulaklık, kulağınızdan kolay kolay düşmeyecektir.
Huawei FreeBuds Pro 2, tek şarj ile ANC özelliği kapalıyken 6 saat civarı müzik dinleme deneyimi sunabiliyor. ANC açıkken tek şarj ile yaklaşık 4 saatlik deneyim mümkün.
Tabii kulaklıkları kutuya koyduğunuzda, kutudaki pil sayesinde tekrar şarj olmaya başlıyorlar ve kutudaki şarj değerini de işin içine kattığımızda toplamda 30 saate yakın deneyim mümkün oluyor.
Yani daha ufak boyutlarda bir ürün olmasına rağmen hâlâ ciddi bir pil performansı söz konusu.
Aynı anda iki cihaza birden bağlanabilen kulaklıklar, bu sayede daha hızlı hareket etmenizi de sağlıyor. Diyelim ki bir Huawei saatiniz var. Spor yaparken telefonla değil, saatinizle ilgilenerek oradaki müzik kütüphanenizi kullanabilirsiniz.