HÜDA-PAR, 'Cumhuriyet'e darbe' diyen Serkan Ramanlı'yı başkan adayı gösterdi!

HÜDA PAR'ın Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 31 Mart yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Ramanlı, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada Cumhuriyet'i eleştirmiş ve Kürtleri devlete düşman edenlerin darbe yaptığını belirtmişti.

Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 31 Mart yerel seçimlerinde Batman Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Ramanlı, geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da düzenlenen "Ana Dilimi Seçiyorum" temalı bir panelde yaptığı konuşmada Cumhuriyet'i eleştirerek, "Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtlerdi" ifadelerini kullanmıştı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman'da belediye başkan adaylarını tanıttı. Yapıcıoğlu, toplam 24 belediye başkan adayını açıklarken, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın Batman Belediye Başkan adayı olarak gösterildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz haftaki panelde Cumhuriyet'i eleştiren ve Kürtleri devlete düşman edenlerin darbe yaptığını belirten Ramanlı, Müslüman ve Kürt olmaları nedeniyle kendilerine yönelik düşmanlığın devam ettiğini söylemişti. Ramanlı'nın bu sözleri, dikkat çekici ve eleştirilere neden olmuştu.

CUMHURİYET'İ HEDEF ALAN SÖZLER

Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR tarafınca Diyarbakır’da düzenlenen "Ana Dilimi Seçiyorum" temalı bir panelinde konuşan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Cumhuriyet'in ilanını hedef alarak "Bundan 100 yıl önce darbe yapanların, insanları kendilerinden uzaklaştırıp devlete düşman ettirdiği halklardan biri Kürtler idi ve bu Kürtler de Müslümandı. Bu uygulama senelerce devam etti. Gayeleri İslam'ı bölgeden silmekti ve ne yazık ki bazı yerlerde de bunu başardılar. Bizlere hem Müslüman olmamız hem de Kürt olmamız dolayısıyla her iki yönden düşmanlık ettiler. Elhamdülillah âlimlerimiz ve büyüklerimizin çabalarıyla tümden başarıya ulaşmadı. İslam'ı bizden alamadılar fakat dilimiz, gün geçtikçe eriyip kayboluyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu