HÜDA PAR, Diyanet’in hazırladığı gizli tarikatlar raporundan çıktı

Terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu malum HÜDA PAR, 14 Mayıs’taki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme sonucu aldı. AKP ve HÜDA PAR içinde da görüşmeler yapılmış oldu.

Hizbullah ve HÜDA PAR’ın ise Diyanet’in hazırladığı ve gizli saklı tarikatlar raporu olarak malum “Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Yönelişler” raporunda yer almış olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere nazaran, raporun “Mustazaflar Hareketi (Hizbullah)” başlığında yer alan bilgilerde, Hüseyin Velioğlu’nun kurucusu olduğu teşkilat, 1991- 2001 içinde şiddete başvurarak yasadışı kimliğe büründü. Beykoz Operasyonu sonucu dağıldığı sadece 2004’te Mustazaflarla Dayanışma Derneği’nin kurulmasıyla toplandığı belirtilen örgütün, devleti “tağuti” (hak yoldan saptıran) ve “darülharp” (İslamlaştırılması ihtiyaç duyulan cenk alanı) kabul etmiş olduğu, derneğin ise 2012’de Hizbullah’ın devamı olduğu nedeni öne sürülerek kapatılmış olduğu kaydedildi. Derneğin kapatılmasının peşinden “propaganda imkânının daha iyi olduğu” nedeni öne sürülerek HÜDA PAR’ın kurulduğu aktarıldı.

“Gayri İslami, laik, Kemalist zulüm rejimine karşı mücadeleyi varlık sebebi gördüğü” vurgulanan örgütün “ümmetçi fikirleri olduğu, Kürtçenin resmi dil olmasını savunduğu, İslam’ın başat olmadığı tüm rejim ve yönetimleri gayri İslami kabul etmiş olduğu, yüze ulaşan sayıda dernekleri bulunduğu” ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
İmamoğlu'ndan 28 Şubat kararı yorumu: "Normalleşmenin etkileri"
Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir