HÜDA PAR Genel Başkanı Yavuz: AKP ile listeler konusunda anlaşamadık

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Parlamento'da Cumhur İttifakı'na rakip olduklarını ifade eden Mehmet Yavuz, "Cumhur İttifakı içerisinde parti logomuz ile yer alabilsek...

HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Parlamento'da Cumhur İttifakı'na rakip olduklarını ifade eden Mehmet Yavuz, "Cumhur İttifakı içerisinde parti logomuz ile yer alabilsek alacaktık, olabilirdi. Bahçeli ile öyle bir mutabakat içerisinde oldukları için o yol kapalı. AKP'nin listeleri içerisinde parlamentoya girme konusu da görüşüldü. Uzlaşamadık'' dedi.

'OLUMLU BULUYORUM'
Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan'a destekleri olduğunu ifade eden Yavuz, parlamento seçimini ayırdıklarını ifade etti. “Parlamenter sistemin ciddi acıların yaşandığı bir dönem olmuştur'' diyen Yavuz, vesayet kurumlarının 1960 ve 1980 ihtilali sonrası yetkiyi almasına değinerek,  ''yetkiyi o kurumlardan alıp şahsa verme, ve bu kurumların sorgulanamaz şekilde yüzleşmeye kapalı olduğu bir dönemin bitmesi'' açılarından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini olumlu bulduğunu açıkladı.

'TÜM PARTİLERDEN RANDEVU TALEP ETTİK'
Mehmet Yavuz ''Sadece ittifak gündemi ile randevu talep etmedik. HDP ile görüşme isteğimizde bir ittifak düşüncesi yoktu. Seçim dönemlerinde çatışmalar meydana geliyor. Bunların meydana gelmemesi için tüm partilerden randevu talep ettik'' açıklamasında bulundu.

'BAĞIMSIZ  VE BAĞLANTISIZ HAREKETİZ'
HÜDA PAR'ın Hizbullah bağlantısı ve toplumun algısında, eski dönem domuz bağı gibi olayların hatırlatılması üzerine Yavuz ''Bağımsız ve bağlantısız hareketiz. Türkiye'nin yakın tarihi içerisinde geldiğimiz zaman dilimi çok da normal değil. Biri birini tetikleyen olaylar zinciri. Bir normalleşmenin yaşanması gerektiğini düşünüyoruz. Yakın tarihi değerlendirmeye tabi tutarken o hassas süreçte devlet yönetiminin içinde bulunduğu yanlışı da göz önünde bulundurmak gerekiyor.'' cevabını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir