Hulusi Akar: "Gazze’de tam 12 bin çocuk katledildi"

AKParti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gazze'deki İsrail saldırılarını kınayarak, bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Akar, "Bir değil, 5 değil, 10 değil, 100 değil, 1000 değil, tam 12 bin çocuk katledildi" ifadelerini kullandı.

AKParti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gazze'deki İsrail saldırılarını kınayarak, bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Akar, "İnsanları güneye doğru sürdüler, şimdi yüzbinlerce insan Refah'ta toplandı. Dün de orayı bombaladılar. Oradaki çoluğu, çocuğu katlettiler, katletmeye devam ediyorlar. 12 bin çocuk bugün itibariyle 7 Ekim'den beri katledildi. Bir değil, 5 değil, 10 değil, 100 değil, 1000 değil, tam 12 bin çocuk katledildi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eskişehir Birlik Vakfı tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Güvenlik Politikası" programına katıldı. Programda Akar'ın yanı sıra, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, Eskişehir Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer ve birlik üyeleri de yer aldı.

HULUSİ AKAR: "VEKALET SAVAŞLARIYLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Hulusi Akar, Türkiye'nin vekalet savaşlarıyla mücadele ettiğini ve Rusya-Ukrayna savaşını örnek göstererek bu durumu açıkladı. Akar, Ukrayna'ya mühimmat, gıda ve sağlık malzemesi sağlanmasının ardından "git savaş" denildiğini belirterek, bu devletlerin ortaya çıkmadığını dile getirdi. PKK'yla mücadelenin de aynı şekilde devam ettiğini vurguladı. Akar, "Üçüncü dünya savaşı başladı. Şimdi hibret diye bir şey çıkardılar, artık savaş ilanı yok. Savaş var mı yok mu? Belli değil. Prox dedikleri yöntem. PKK, YPG, tek başına Türkiye'ye karşı ne yapabilir? Ne yapabilir, hiçbir şey. Kim var arkasında A, B, C hepsi var. Ama ortada kimse var mı? Ortada kimse yok. Onları sürüyorlar ortaya. Vekalet savaşları dedikleri şey bu, biz bununla mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütleriyle mücadeleye de değinen Akar, bu örgütlerin sürekli isim değiştirdiğini ve çeşitli taktiklerle ortaya çıktığını belirtti. YPG'nin PKK'nın eşiti olduğunu net bir şekilde ifade eden Akar, muhataplarına bu konuda uyarıda bulunduklarını ve YPG'nin farklı bir şey olmadığını vurguladıklarını dile getirdi. Akar, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesinin, teröristlere karşı olduğunu ve bu örgütlerin Kürt kardeşleri temsil etmediğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı