Hulusi Akar tepki çeken sözlerini yineledi!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 13 AKP’li milletvekiliyle Kayseri’deydi. Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki programda konuşan Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eğitimde Allah korkusu ve kuldan utanma vurgusu yaparak, bilimsel eğitimle ülkeyi büyüteceklerini belirtti.

Türkiye Buluşmaları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte 13 AKP'li milletvekili Kayseri'yi ziyaret etti. Bakan Bak ve yanındaki heyetin ilk durağı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu.

Burada düzenlenen programa, Eski Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da katıldı. Akar, programda eğitim konusundaki görüşlerini yineleyerek belediye başkanlarına gençlere yapılan yatırımların önemini vurguladı. Akar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"En büyük yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Gençleri bilimle, sanatla, sporla tanıştırmamız, gelişmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu süreç çocukluktan itibaren devam etmeli. Eğitim ve öğretim kavramlarını doğru anlamayanlar var; eğitim ve öğretim ayrı şeylerdir. Çocuklarımız, atalarından ve tarihimizden ilham alarak büyük emekler ortaya koyacaklar."

Akar, eğitimde Allah korkusu ve kuldan utanmanın temel olduğunu belirterek, "İslam ve Türk dünyasından büyük bilim insanlarından ilham alarak, milli birlik ve beraberliği sağlamak için 4 yaşından itibaren eğitim vereceğiz. Eğitim, işin bitmesi değil, bir başlangıçtır. Matematik, fizik, kimya gibi temel bilimlerde yapılacak her türlü emekle ülkemizi büyüteceğiz ve güçlü Türkiye yolunda devam edeceğiz," şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Akar’ın "Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak" şeklindeki sözleri tepki çekmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akar’ın bu sözlerine karşı çıkarak, "Arkadaşlarının deyimiyle su akar, Hulusi Akar. Darbe başarılı olsa başa geçecekti, başarısız olunca da bir göreve geldi" yorumunu yapmıştı. Akar ise sosyal medya üzerinden, "Allah’tan korkmayanlara ve kuldan utanmayanlara söyleyecek sözümüz yok" şeklinde yanıt vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.