Hulusi Akar'ın rahatsız olduğu bakan kim?

Prof. Dr. Yalçın Küçük yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.“Hatay savaşı tehlikesine'' dikkat çeken Yalçın Küçük şöyle diyor:Evet, çok yazık, Suriye bir Hatay savaşını çok uzak tutmuyor, öteden beri Hatay ile...

Prof. Dr. Yalçın Küçük yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

“Hatay savaşı tehlikesine'' dikkat çeken Yalçın Küçük şöyle diyor:

Evet, çok yazık, Suriye bir Hatay savaşını çok uzak tutmuyor, öteden beri Hatay ile ilgileri vardır. Genelkurmay Başkanı Hulusi Paşa son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında nasıl ısrar etti, bilmiyorum, Suriye’den çekilme kararını aldırdı. O gün Milli Güvenlik Kurulu’ndan çıktığında Tayyip Bey ağzını açmadı. Fikri Işık her şeye karışıyor, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın en fazla rahatsız olduğu da oydu, “karargah rahatsız'' meselesi buydu, Işık sürekli konuşuyordu. Işık’ın öyle bir yetkisi yok. MGK günü evvela Binali Bey, canı çok sıkkın bir biçimde, biz istediğimiz zaman mücadele ederiz, başka isim veririz, dedi.

Arkasından Işık da öyle söyledi. Tayyip Bey sustu, hiçbir şey söylemedi, sadece Tayyip Bey’in sözcüsü bu işlere Genelkurmay Başkanı karar verir diye her ikisini de azarladı. Ama Trump “gaz var'' dedikten sonra Tayyip Bey yine başladı, tekrar gireceğiz, dedi.

Burada şunu söyleyelim, artık Akepe tamamen Trump’ın izindedir, sözündedir, burada bir kuşku yok. Ancak bir noktayı çok açık olarak söyleyelim, Trump herkesle konuşuyor, onunla konuşmuyor. Hiç önemli değil, biz 1950’li yılların Türkiyesi oluyoruz, Menderes de öyleydi.

APO’YA KENAN EVREN, SURİYE’Lİ KÜRTLERE ERDOĞAN ASKER BULDU

Suriye’nin Moskova büyükelçisi devamlı, “Türkiye fazla iç işlerimize karışıyor, bizden toprak almaya çalışıyor, biz Suriye olarak Türkiye ile savaşırız'' şeklinde açıklama yapıyor. Buna bir de şunu ilave ediyor, biz Türkiye ile savaşırsak Rusya da yanımızda olur, diyor.

Bir de şunu söyleyelim, Reuters gibi büyük ajanslar, Kürtlerin Suriye’de yüz binlik bir ordu kurmaya hazırlandığını söylüyorlar, yüz bine zaten şu an yakınlar. Ayrıca şu var, Kenan Evren Diyarbekir’de hapishane yaptı, Kürt gençleri ile doldurdu, 1983’te 1984’te bunlar dışarı çıktılar, çıkanların hepsi Apo’ya, Öcalan’a gitti. Öcalan’ın, o zaman da söylüyordum, recruitment, asker bulma dairesi Evren’di. Şimdi Suriyeli Kürtlerin asker bulma dairesi OHAL’dir ve bizim büyük başbakanımız, cumhurbaşkanımız, adı neydi onun, hah, Erdoğan Erdoğan’dır. İşsiz kalan ne kadar öğretmen varsa, işsiz kalan ne kadar genç memur varsa, bunların çok önemli bir kısmı şimdi Suriye’dedir. Yepyeni bir durumla karşı karşıyayız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı