Hüner Coşkuner kimdir? Kaç yaşında hayatını kaybetti? Hastalığı neydi?

Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle 58 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Hüner Coşkuner kimdir? Kaç yaşında hayatını kaybetti? Hüner Coşkuner'in hayat hikayesi ve detaylar...

Ünlü sanatçı Hüner Coşkuner'in tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, sanatçının ilk defa Nisan 2020'de kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirildiği, incelemelerin ardından kemik iliği kanseri tanısı konulduğu ifade edildi.

Açıklamada, tedavilere yanıt vermeyen ve gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınan Coşkuner'in yaşamını yitirdiği belirtildi.

"KÜPELERİMLE GÖMÜLMEK İSTERİM"

Hüner Coşkuner, yıllar önce CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında 'Vasiyetim var aileme. Allah gecinden versin. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel. Küpelerimle gömülmek isterim.' demişti.

SON İSTEĞİ PİLAV

Kansere karşı verdiği savaşta yenik düşen Hüner Coşkuner'in ablası, Uçankuş TV'de katıldığı programda, sanatçının vefat etmeden önceki son isteğini anlattı.

Kardeşinin dün sabah 5'te entübe olduğunu ifade eden Coşkuner'in ablası, "Bir gün evvel konuştum. 'Bana yemek vermiyorlar. Pilav yap bana gel. Hakkını helal et ablam, bana çok baktın' dedi. Helalleştik, bize onun hiç yüklüğü olmadı. O hayatımdaki tanıdığım hanımefendinin ta kendisiydi." dedi.

"HASTALIĞINI BASINDAN SAKLADI"

Hüner Coşkuner'in 10 aydır kanserle savaştığını kaydeden abla, şunları kaydetti: 

"Hastalığı aniden çıktı. Yeni bir kaset çıkarması için evde stüdyo kurduk. Çekimleri yapıldıktan sonra ağrım var dedi. Hastaneye gittik, safra kesesi ameliyatı oldu fakat kendisine gelemedi. Türkiye'nin en büyük doktorları ameliyatını yaptı, sırtındaki kitleleri aldılar. Hastalığını basından, akrabalarından sakladı. Ancak yarım saat evvel canını teslim etti. Kedileri vardı, bakıma muhtaç yaşlıları, kanser hastaları vardı. Bunlara bakılması vasiyetiydi."

MÜZİKLE GEÇEN BİR ÖMÜR

Ünlü sanatçı 1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne giderek çok büyük bir birikimin sahibi oldu. Çok küçük yaşta sanat hayatına giren Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine çok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli'dir.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan sanatçı, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenliler Derneği'nde gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir bölümünü bu vakıflara ve derneklere bağışladı. İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin'in müzik yapım şirketi Şahinler Plak'tan çıkaran Coşkuner ardından 1989'da Çaçan Plak'tan çıkardığı Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümünü çıkardı. Bu albüm müzik otoriteleri tarafından sanatçının en başarılı albümlerinden biri olarak görülmektedir. Sonrasında Beni Sevmeni İstiyorum, Gidemezsin, Haydi Tut Ellerimi, Gidiyor ve Olamaz adlı stüdyo albümlerini çıkarmıştır. Yine 1993'te çıkan Gidiyor adlı albüm Hüner Coşkuner'in önemli projelerinden biridir. 1995 yılında Elenor Müziğe transfer olan sanatçı Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza attı. 2000 yılında çıkardığı Klasikler 2 adlı albümü büyük ilgi topladı. 2015 yılında sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Görmem Lazım adlı albümü çıkarmıştır.

HÜNER COŞKUNER'İN ALBÜMLERİ ŞÖYLE:

Doğuş (1987)

Sakın Dönme Geriye (1989)

Beni Sevmeni İstiyorum (1990)

Gidemezsin (1991)

Haydi Tut Ellerimi (1992)

Gidiyor (1993)

Olamaz (1994)

Bir Evcilik Oyunu (1995)

Bir Hüner Coşkuner Klasiği (1996)

Beni Tek Sen Anlarsın (1997)

Ben Ölürüm (1998)

İşte Düet Sevemem (Erol Büyükburç ile) (1999)

Klasikler 2 (2000)

Vurgunum Sana (2002)

Geleceksen Gelme Yar (2005)

Nerede (2007)

Klasikler 3 (2009)

Güle Güle Git (2011)

Yeşilçam Klasikleri (2013)

Seni Acele Görmem Lazım (2015)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den 18 kente sarı kodlu uyarı
Yurtta hava durumu nasıl?
Çayı böyle içenler bıraksın: Kansere neden olabilir!
İşte dünyanın en iyi yoğurtlu yiyecekleri!
Tuvaletinizi ne sıklıkla temizlemelisiniz?