Hürriyet Mahallesi’nde 6 Katlı Binanın Duvarı Çöktü, Vatandaşlar Tahliye Edildi

Hürriyet Mahallesi’nde 6 katlı binanın duvarından parçalar düştü. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla tahliye edilirken, emniyet, belediye ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Binadan karot örnekleri alınarak incelenecek ve vatandaşlar misafirhaneye yerleştirildi.

Hürriyet Mahallesi Birlik Sokak'taki 6 katlı binanın yan duvarından bazı parçalar düştü. Olayın ardından vatandaşlar kendi imkanlarıyla tahliye edilirken, emniyet, belediye ve itfaiye ekipleri olay yerine intikal etti. Sokak trafiğe kapatıldı ve tahliye edilen vatandaşlar belediye tarafından misafirhaneye yerleştirildi. Bahçelievler Belediyesi ekipleri, binanın durumu hakkında testler yapacak.

Hürriyet Mahallesi Birlik Sokak'ta bulunan 6 katlı binanın yan duvarındaki bazı parçalar, bilinmeyen bir nedenle düştü. 

Olayın ardından vatandaşlar, binayı kendi imkanlarıyla tahliye etti. Emniyet, belediye ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Sokak trafiğe kapatılırken, tahliye edilen vatandaşlar belediye tarafından misafirhaneye yerleştirildi.

Bahçelievler Belediyesi ekipleri, binadan karot örnekleri alarak binanın durumuyla ilgili testler yapacak. 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Burada bitişik nizam oturma vardı. Bu bitişik nizamda iki apartmandan biri kentsel dönüşüme giriyor. Yeniden inşa edilirken, bitişik nizamdan tam olarak yıkılmamış bir iki duvar kalmıştı. Tuğlalar düşünce vatandaşlarımız bizi bilgilendirdi. Biz de zabıta ve arama kurtarma ekibimizle geldik, vatandaşları tahliye ettik ve şu anda misafir ediyoruz. Yarın karot alınacak ve binanın durumu incelenecek. Şu an için kaba bilgiyle bir sorun görünmüyor." dedi.

Başkan Bahadır ayrıca, "Bu bina 48 yaşında ve ömrünü tamamlamış durumda. 6 katlı bina, altında dükkanlar ve üstünde bir kaçak yapı var. Bina, 1999 depreminden önce yapıldığı için teknik olarak iyi bina kapsamında değil." şeklinde konuştu.

Tahliye edilen binada emniyet ve zabıta ekipleri, herhangi bir aksilik yaşanmaması için bekleyişini sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.