Hürriyet Okur Temsilcisi''nden Cengiz Semercioğlu''na sert eleştiri

Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde, yine Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’nu eleştirdi.

Hürriyet gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Mustafa Ceceli, İntizar ve Sinem Gedik'le ilgili haberi nedeniyle köşe yazarı Cengiz Semercioğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. 

Bildirici, haberin servis edilme şeklinde yapılan yanlışları sıraladığı yazısında Semercioğlu'na yönelik, ''Keşke yazdıklarını savunmak yerine özür dileseydi” dedi. 

Bildirici'nin köşesinden bir bölüm şöyle: 

“İki kadın arasındaki ilişkiyi ‘skandal’ olarak nitelendirmek cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşım. Üstelik Semercioğlu’nun savunmaya çalışırken söylediği gibi, ‘olay sırasında çocuğun evde olduğu iddiası’ da skandal olamaz. 7 yaşındaki çocuğun o sırada yanlarında olduğu bir iddia. Ayrıca eşcinsel çiftlerin çocuğu olamaz mı?

Aslında bu olayda büyük bir skandal olduğu doğru. Skandalın ilk aşaması, Ceceli’nin 1.5 yıl kadar önce boşandığı ve hukuken ilişkisi kalmayan eski eşinin yatak odasına gizli kamera konulması. Gizli kamera ahlaki olmadığı gibi Türk Ceza Yasası’nın ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ ile ilgili 134. Maddesine göre de suç. Umarım polis, o kameraları oraya koyanı bulup yargıya havale eder.

Skandalın ikinci aşaması da suç olan gizli kamera görüntülerinin Ceceli tarafından çocuğunun velayet davası dosyasına konulması. Ceceli, gizli kamerayı kendisinin koydurmadığını savunsa da suça ortak olmuş durumda.

Haber değeri taşıyan da işte bu skandaldı. Ama Semercioğlu, yazısında bir kadının yatak odasına gizli kamera (ya da kameralar) konulmasını, mahrem alanlarına tecavüz edilmesini skandal olarak nitelendirmediği gibi eleştirmemiş bile. Bunun yerine olaya Ceceli’nin gözüyle bakan, tek yanlı bir yazı kaleme almış. Kadın tarafına suçlamalara karşı ‘cevap hakkı’ tanımamış.

Ne yazık ki, ‘Türkiye’nin bu konuyla çalkalanması’ gazetecilik hatasını ortadan kaldırmıyor. Keşke yazdıklarını savunmak yerine özür dileseydi.”

Bildirici'nin yazısının tamamı...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
İlk bölümünden beri milyonlarca insanı resmen ekrana kilitledi!: İşte 2 Mayıs reyting sonuçları!
Acının Sağlığa Zararları Ortaya Çıktı! Pul Biber Tüketimini Azaltın!
Muşmula: Doğanın Şifa Dolu Lezzeti
3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!