Hürriyet yazarı Nuray Babacan: Partilerde hummalı bir taban çalışması sürüyor

Hürriyet yazarı Nuray Babacan, partilerde hummalı bir taban çalışması sürdüğünü belirterek, "Şimdi iki önemli başlık var. Biri mevcut vekillerin performansları, diğeri seçmene cazip gelecek yeni yüzler bulmak" dedi.

Babacan, "AK Parti yönetimi de sağdan sağdan ‘seçim hazırlıkları’ kapsamında koordinasyon toplantıları yapmaya başladı. Bu toplantılarda seçim görevlilerinin hazırlıklarının yanı sıra parti yönetimi tarafından bir anlamda her ilin milletvekillerinin ‘karnesi’ çıkartılıyor. Bu yoklamalarla ilin nabzı tutulurken, diğer yandan yeni vekil adayları ve yeni yüzler için gözlem yapılıyor" ifadesini kullandı. 

Babacan şöyle devam etti:

"Öğrendiğimize göre, teşkilatlarla ve vatandaşlarla yapılan toplantılarda milletvekilleriyle ilgili olumlu-olumsuz veriler not ediliyor. Bir nevi ‘memnuniyetsizlik’ ölçülüyor. Hangi alanlarda milletvekillerinin eksikliği var, vatandaşla ilişkileri, yaptıkları çalışmalar, partinin diğer vekilleriyle uyumu, ortak çalışmaya yatkınlık gibi notlar çıkartılıyor. Yani genel seçimlere yönelik milletvekilliği listeleri için ön hazırlık yapılıyor.

Seçmen analizi, sorunlara çözüm üretme, tabanı koruma, doğru milletvekili listesi, doğru kampanya derken yapılacak çok iş var..." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir
AK Parti trol temizliğine başlıyor
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek