Hürriyet yazarı Sedat Ergin: Çubuk davası kararı, Türkiye’de yargı sisteminin adil bir şekilde işlemediği kana

Ergin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’taki linç girişimi davasında; Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralamadan” 2 yıl 1 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını eleştirdi.

Ergin, "ana meselenin fiili bir saldırının gördüğü cezasızlıkla, Türkiye’deki yargı sisteminin başka suçlarda hükmettiği süratli tutuklamalar ve infaz edilen hapis cezaları arasında ortaya çıkan orantısızlık" olduğunu söylerken, "Özellikle ifade özgürlüğü alanında eleştirel görüşler ifade edildiğinde yargı sisteminin sıkça kuvvetli yaptırımlarla devreye girmesi bu orantısızlığın temel nedenidir" düşüncesini dile getirdi. 

Ergin, "Sonuçta bu karar Türkiye’de yargı sisteminin adil bir şekilde işlemediği konusundaki kanaati güçlendirecektir. Bundan böyle vatandaşlar, mahkemelerden çıkacak mahkûmiyet kararlarını Sarıgün hakkında hükmedilen ceza ile kıyaslayacaktır. Çubuk mahkemesinin kararı, bu yönüyle sürekli karşılaştırma yapılacak bir referans işlevi görecektir" yorumunu yaptı. 

Ergin, "Bu tür şiddet suçları karşısında ülkemizdeki hukuk sisteminde ne yazık ki ciddi bir caydırıcılığın bulunmadığını kabul etmeliyiz. Bu tablo, bir hukuk devletinin taşıyabileceği bir durum değildir. Yasalara saygılı düzgün vatandaşlar bu kadar korumasız bırakılamaz" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı