Hürriyet yazarı Sedat Ergin: Rusya ile Akkuyu gibi yeni projelerin hayata geçirilmesi kolay olmayacak

''Kabul edelim ki, Ukrayna üzerindeki sıcak savaşın sürdüğü ve çatışma ortamının ağırlaştığı bir senaryoda Rusya ile bu gibi yeni projelerin hayata geçirilmesi kolay olmayacaktır"

Gazeteci Sedat Ergin, 'zorluklarla dolu olan Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin, Ukrayna-Rusya savaşı sonrası daha da sert bir türbülansın içine girdiğini' söyledi.  

Ergin, yazısında Ukrayna savaşının zor sorusu: Türkiye, Rusya ile ilişkilerini nasıl dengeleyecek? başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Batı dünyası ile Rusya’nın arasının açıldığı, küresel ölçekte yeni bir cepheleşmenin yerleştiği bir dönemde, Türkiye’nin iki taraf arasında bir denge politikasını yerleştirmeye çalışırken, Rusya cephesinde atacağı adımlar her zamankinden daha yakın bir şekilde izlenecektir.

Bu noktada Erdoğan’ın geçen 29 Eylül tarihinde Soçi’ye ziyareti sırasında Putin’le görüşmesinde gündeme gelen ve işbirliğini daha da ileri götürecek projelerin akıbeti yeni dönemin merak uyandıran bir sorusudur. Erdoğan, yaptığı açıklamada “askeri işbirliğini derinleştirme” hedefinden, “S-400’lerin ileri boyutlara taşınmasından” söz etmiş, işbirliği için savaş uçakları, denizaltı yapımı gibi projeleri saymıştır. Erdoğan, Soçi’deki görüşmede halen inşaatı yürümekte olan Mersin Akkuyu’daki nükleer reaktöre ek iki yeni reaktör yapımı için de Putin’e öneride bulunmuştu.

Kabul edelim ki, Ukrayna üzerindeki sıcak savaşın sürdüğü ve çatışma ortamının ağırlaştığı bir senaryoda Rusya ile bu gibi yeni projelerin hayata geçirilmesi kolay olmayacaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"
Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!
TikTok ve Universal Müzik Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu: Şarkılar Geri Dönüyor!