Hürriyet'in başlığı yandaşın bile diline düştü

1 Kasım seçimlerinin ardından önce Ertuğrul Özkök ardından bütün Doğan Medya Grubu 'Fabrika ayarlarına' dönme kararı aldı. Bu fasbrika ayarlarının ne olduğu ise kısa sürede anlaşıldı: AKP'ye kayıtsız şartsız destek....

1 Kasım seçimlerinin ardından önce Ertuğrul Özkök ardından bütün Doğan Medya Grubu 'Fabrika ayarlarına' dönme kararı aldı. Bu fasbrika ayarlarının ne olduğu ise kısa sürede anlaşıldı: AKP'ye kayıtsız şartsız destek. Hatta iş o noktaya kadar vardı ki, Ertuğrul Özkök 'AKP'nin Suriye politikası yanlış olsa bile kayıtsız şartsız destekleyeceğini' yazdı!

Ardından grup içinde büyük bir tasfiye süreci başladı ve 'muhalif' görülen bir çok isim gruptan ya uzaklaştırıldı ya da pasifize edildi. Son olarak CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın işine son verilirken, Taha Akyol ve Emin Çapa'nın da programlarına son verild.

ZAM BAŞLIĞI YANDAŞA BİLE ALAY KONUSU OLDU

Doğan Grubu'ndaki bu 'yandaşlaşma' çabası, Hürriyet'in internet sitesine de yansıdı. Bülent Mumay'ın görevine son verilmesinin ardından yayın çizgisi hızla değişen hurriyet.com.tr sitesi, son olarak bugün benzin ve motorine yapılan zammı "Dikkat! Hem benzin hem de motorin fiyatları değişti"başlığı ile verdi. TRT Haber'in ekmek zamları için attığı 'Ekmeğe zam yapılmadı ama fiyatlar arttı' başlığını anımsatan bu başlık, belki habere daha fazla dikkat çekmek içn tercih edildi ama, Hürriyet'in son döönemdeki 'yandaşlaşma' çabası bilindiğinden olsa gerek, yandaş Nihal Bengisu Karaca'nın bile dikkatini çekti.

Karaca, hurriyet.com.tr'nin başlığını "Zam gelmiş demeye çalışıyor sanırım. Bu kadar çabaya gerek var mı anlamadım, çünkü kediye heryerde kedi denir" diyerek retweet yaptı.

Fabrika ayarlarına dönmeyi, 90'lı yıllarda yayınlanan kurgulanmış 'PKK'lıların telsiz konuşmaları' bantlarını yayınlamaya kadar vardıran Doğan Grubu'nun yandaşlar arasında bile alay konusu olmaya başlayan bu 'dönüşümü' kayum korkusundan mı bilinmez ama, Doğan Grubu'nun hızla eriyen itibarı kayuma gerek bırakmayacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde