HURSAD’dan 2025 Hac kayıtları için son uyarı: Kayıt yenileme tarihi yaklaşıyor

HURSAD, 2025 yılı hac kuraları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 16 Eylül'e kadar tamamlanması gerektiğini duyurdu. Kayıtlar otomatik olarak yenilenmeyecek; e-Devlet üzerinden yapılacak işlemler ücretsizdir. Mağduriyet yaşamamak için kayıt yenileme tarihine dikkat edin.

Hac ve Umre Hizmetleri Derneği (HURSAD), 2025 yılı hac kuraları için önemli bir uyarı yaptı. Dernek, hacı adaylarının kayıtlarını yenilemeleri gerektiğini belirterek, bu yıl kayıtların otomatik olarak yenilenmeyeceğini açıkladı. Daha önceki yıllarda otomatik yenileme uygulaması mevcutken, bu yıl süreç farklı işliyor.

Açıklamada, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos - 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet portalı üzerinden yapılacağı belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılı kurasına katılan vatandaşlar için kayıtların otomatik olarak yenilenmeyeceği daha önce duyurulmuştu. Ancak, son tarihe az bir süre kalmasına rağmen, birçok kişinin henüz kaydını yeniletmediği gözlemleniyor.

HURSAD, vatandaşlara kayıtlarını yenilemeleri için son uyarıyı yaptı. Yenileme işlemi e-Devlet portalı üzerinden ücretsiz olarak yapılabilir ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, belirtilen süre zarfında işlemlerin tamamlanması önem arz ediyor. Kayıt yenileme işlemi yapılmayan vatandaşların, 2025 yılı hac kurasına katılmaları mümkün olmayacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.