Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi

Son dakika saldırısı... Husilerden saldırı geldi. ABD ve İngiltere havalimanı kapsamı.. Yemen'de İran destekli Husiler, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentine yönelik 4 yeni hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Husi televizyon kanalı 'Al-Mesira'nın Telegram internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Hodeidah Havalimanı'na düzenlediği saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı, hasar olup olmadığına dair ise bilgi verilmediği açıklandı. ABD ve İngiltere ise konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Hutular geçtiğimiz günlerde ABD ve İngiltere'nin Hodeidah'ın Kamaran adasına dört hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.


KIRMIZI GÖLDE
EYALET

Yemen'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak İran destekli Husiler, 31 Ekim 2023'ten itibaren İsrail şirketlerine ait ticari gemileri Yemen açıklarında ele geçirerek ve drone saldırıları düzenleyerek operasyonlarını hızlandırdı. Kızıldeniz kruvaziyer hatları seferlerini iptal edecek.

Deniz ticaretinin güvenliğini tehdit eden bu eylemlere yanıt olarak ABD, 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katıldığı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir denizcilik görev gücü kurdu. ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrollü bölgelere saldırmasının ardından Husiler bu ülkelerden gelen tüm gemilere saldıracaklarını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.