Hüsnü Mahalli'nin sağlık raporu belli oldu

Geride bıraktığımız hafta tutuklanan Halk TV programcısı gazeteci Hüsnü Mahalli'nin "tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi" gerektiğine yönelik rapor hazırlandığı öğrenildi.CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın...

Geride bıraktığımız hafta tutuklanan Halk TV programcısı gazeteci Hüsnü Mahalli'nin "tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi" gerektiğine yönelik rapor hazırlandığı öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın yaptığı açıklamaya göre, Mahalli'nin tedavi süreci şu şekilde olacak:
"Gazeteci ağabeyimiz Hüsnü Mahalli, pazartesi günü öğlen saatlerinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne getirildi.
Fakülte doktorları, Mahalli'yi tedavi ettikten sonra bir rapor hazırlamış. Bu rapor, güvenlik görevlileri aracılığıyla Silivri Cezaevi yönetimine teslim edildi.

Edindiğim bilgiye göre; Cerrahpaşa'nın raporunda Hüsnü Mahalli'nin Nöroloji ve Dahiliye'ye ilişkin iki tedavi görmesi gerekiyor. Fakülte bu tedavinin tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerektiğinin de altını çiziyor.

Silivri Cezaevi'nde bu tedaviyi yaptırabilme imkanı yok. Silivri Cezaevi Hastanesi'nin Mahalli'yi bu yüzden tam teşekküllü bir hastaneye sevk etmesi gerekiyor. Aksi halde, Mahalli telafi edilemeyecek sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak. Adalet ve Sağlık Bakanlarının bu duruma duyarsız kalmayacağına inanıyorum. Her iki bakanlığın işlemleri hızlandırarak Mahalli'yi tedavi görebileceği bir hastaneye sevk etmelerini talep ediyorum."

Yarkadaş öte yandan, Mahalli'nin avukatları Turan Aydoğan ile Muhterem Aktaş'ın tahliye için üst mahkemeye başvurduğunu, sonucun bugün belli olacağını da dile getirdi.?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı