Huzurevi ve Yaşlı Bakım Ücretlerine Büyük Zam: Artış Oranı Yüzde 360’a Ulaşabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinde aylık ücretlere büyük bir artış uygulayacak. Yeni düzenleme, artan maliyetlerin bir sonucu olarak açıklanırken, zam oranları yüzde 300 ile 360 arasında değişecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ildeki huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerine, aylık ücretlere büyük bir zam yapılacağına dair yazı gönderdi. Yeni düzenlemeye göre, ücret artış oranı yüzde 300 ile yüzde 360 arasında değişiyor. Bu karar, artan maliyetler gerekçesiyle alındı.

Bakanlık tarafından 29 Ağustos 2024 tarihinde yapılan yazılı açıklamada, huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde yaşanan maliyet artışlarının bu düzenlemenin temel nedeni olduğu belirtildi. Bakanlık, maliyetlerin yüksekliği nedeniyle bu fiyat ayarlamalarına gitme ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

Bu yeni düzenleme ile birlikte, huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde kalan bireylerin aylık ücretleri önemli ölçüde yükselecek. Artışların, bakım hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından gerekli olduğu ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.