İBB, 9 adet Kur-an'ı Kerim ve elyazmaları satın aldı

İBB, İngiltere'de düzenlenen açık artırmada 9 adet Kur'an-ı Kerim ve elyazmaları satın aldı. Yapılan alım için kaç para harcandığı açıklanmadı.

İngiltere'nin ünlü müzayede evi Sotheby's Kur'an-ı Kerim ve bazı el yazmalarını satışa sundu. Açık artırmaya katılan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 9 adet Kur'an-ı Kerim ve el yazmaları satın aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olayı sosyal medya hesabından "Bugünkü müzayedede, paha biçilmez 9 Kur'an-ı Kerim ve elyazmaları satın aldık" dedi.

İmamoğlu paylaşımında, "Zuhruf Suresi'nin yeraldığı 1200 yıllık, Maide Suresi'nin yeraldığı 1100 yıllık,  5 surenin yeraldığı 700 yıllık Kur'an-ı Kerim sayfaları, Mesnevi ve Bahaeddin Veled'in İbtidâ-Nâme’si artık İstanbul'un" ifadelerini kullandı.

Ne harcandığı açıklanmadı

Bu satın alma işlemine harcanan para ise açıklanmadı. Medyablok'un ulaşmaya çalıştığı İBB yetkilileri ise açıklama yapmadı ve gerekli bilgilendirmenin İBB'nin basın birimi tarafından yapılacağını söyledi. Koronavirüs salgını döneminde derinleşen ekonomik kriz şartları altında yapılan bu harcama tepki çekti. Çok sayıda emekçinin işsiz kaldığı, esnafın dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığı bu dönemde böyle bir harcamanın gerekli olup olmadığı sorgulandı.

Öte yandan Diken'de yer alan habere göre; açık artırmayı gerçekleştiren Britanya’daki Sotheby’s müzayede evininin sitesinde fotoğrafları paylaşılan üç parçadan ikisinin fiyatı 37 bin 800’er sterlin (430 bin lira), diğerinin ise 32 bin 760 sterlin (376 bin lira) olarak belirtildi. Dolayısıyla üç parçanın minimum fiyatı 1 milyon 246 bin lira. Bu rakama müzayedeevi komisyonu ve olası ek ücretler dahil değil.

İBB, salgının başladığı dönemde yine İngiltere'den 770 bin sterlin (yaklaşık 8,6 milyon lira) karşılığında Fatih Sultan Mehmet portresi almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?
Türkiye haritası yeniden kıpkırmızı oldu: Haberler kötü!