İBB Başkanı İmamoğlu'nun Hapsi Talep Ediliyor! Halk Adliye Önünde Toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde gerçekleştirilen bir ihale sebebiyle bugün yargı önüne çıkıyor. Duruşma, saat 15.00’te başlayacak ve İmamoğlu’nun durumu kamuoyunun yakından takibine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili açılan davanın duruşması bugün saat 15.00’te yapılacak. Duruşma, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek ve bu, davanın 6. duruşması olacak.

İmamoğlu, şartları yerine getirmeyen bir firmaya ihale vermekle suçlanıyor. Hakkında "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşma öncesinde, vatandaşlar adliye binası önünde toplanmaya başladı. Geçtiğimiz duruşmada ise savcı, soruşturma aşamasında elde edilen bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan bilirkişi raporu arasında çelişki olduğunu vurgulayarak, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etmişti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.