İBB Meclisi, Sarıyer'deki 50 Yıllık Mülkiyet Sorununu Oybirliğiyle Çözdü!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sarıyer'de 50 yıldır devam eden mülkiyet ve tapu sorununu çözmek adına oybirliğiyle karar aldı. Bu kararla, İBB mülkiyetindeki 5 milyon metrekarelik alanda binası bulunan hak sahipleri, tapularını alarak mülklerini yenileyebilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, kent genelinde 200 binin üzerinde vatandaşın mağdur olmasına neden olan tapu problemi hakkında toplandı. Sarıyer’de süren mülkiyet ve tapu problemi gündemiyle yapılan oturumda, hazırlanan komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Böylece 200 bin kişiyi ilgilendiren mülkiyet ve tapu problemi çözülmüş oldu.

50 YILLIK SORUNU İBB ÇÖZDÜ

50 senedir süren Sarıyer'deki mülkiyet ve tapu problemi tüm parti üyelerinin uzlaşması sonucu oy birliği ile kabul edildi. Yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren karar ile İBB mülkiyetindeki 5 milyon metrekarelik alanda binası bulunan hak sahipleri, tapularını alarak mülklerini yenileyebilecek.

5 YIL SÜREYLE SATIŞ YAPILAMAYACAK

Ancak bu hak sahipleri 5 yıl süreyle mülk satışı yapamayacak. Karar, üzerinde yapısı olup da yıkılan ama elinde hak sahipliği belgesi olanları da kapsayacak. Tapulamada da ilk taksiti ödeyenler tapularını hemen alacak.

SARIYER HALKI KARARI SEVİNÇLE KARŞILADI

Saat 15.00’da meclis oturumunun devam ettiği süre içerisinde mülkiyet ve tapu probleminin çözülmesini talep eden Sarıyer Mahalleler Birliği Üyeleri Saraçhane Parkında meclis oturumunu izledi. Kararı bekleyen mahallelileri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Coşkun Saraçhane'ye gelmiş olarak mahalleliye destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında