İBB Meclisi'nde LGBT kavgası: Oturuma ara verildi

İBB Meclisi'nde AKP'li üye Şeyma Aktaa'nın LGBTİ+ bireylerini hedef alan sert ifadeleri tartışmalara yol açtı. CHP’li üyeler ise buna "LGBT ölçer mi var?" diyerek karşılık verdi. İki grup arasında yaşanan gerginlik, oturuma ara verilmesine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Ekim ayı üçüncü oturumunda, AKP’li üye Şeyma Aktaa’nın LGBTİ+ bireyleri hedef alan sert ifadeleri tartışmalara yol açtı. Aktaa, konuşmasında "LGBT propagandası", "satanist, pedofili" gibi ifadeler kullanarak, CHP'yi eleştirdi. Bunun üzerine CHP'liler, "LGBT ölçer mi var? Allah çocuklarımızı AK Parti zihniyetinden korusun" diyerek yanıt verdiler. Tartışma büyüyünce bazı AKP'li üyeler CHP'li üyelerin üzerine yürüdü ve oturuma ara verildi.

Toplantı, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleşti. Kaos GL'nin haberine göre, Aktaa'nın 15 dakika süren konuşması sırasında kullandığı ifadeler, özellikle LGBTİ+ bireyler hakkında ağır ithamlar içeriyordu. Aktaa, Beyoğlu Belediyesi'nde bir LGBT aktivistinin kreş koordinatörü olarak atanmasını da gündeme getirerek, bunun yaygın bir uygulama olduğunu öne sürdü.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Aktaa'nın iddialarına yanıt vererek, belediyelerin işe alım süreçlerinin güvenlik soruşturmasına dayandığını vurguladı. "Birinin özel yaşamı bizim için önemli değil," diyen Güney, AK Parti’nin kendi iç sorunlarını bu tür söylemlerle örtmeye çalıştığını savundu.

AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul ise, "Kimsenin cinsel kimliği ile alakamız yok," derken, LGBT’nin "global bir operasyon" olduğunu iddia etti. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar, Aktaa’nın açıklamalarının yalan ve iftira dolu olduğunu belirtti. Sakalar, "Bu ülkede çocukları korumak istiyorsanız Allah AK Parti zihniyetinden korusun," dedi. 

Tartışmanın ardından, CHP ve AKP’li üyeler arasında çıkan itişmeler oturuma ara verilmesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.