İBB'den, Çocuk Kitapları Fuarı'na engel

Bugün saat 10.00 sıralarından onlarca zabıta ile baskın yapar gibi etkinlik alanına gelen İBB ekipleri hiçbir gerekçe gösteremeden çadırların kaldırılmasını istedi. Zabıtalar, fuar stand ve çadırlarını kuran işçileri...

Bugün saat 10.00 sıralarından onlarca zabıta ile baskın yapar gibi etkinlik alanına gelen İBB ekipleri hiçbir gerekçe gösteremeden çadırların kaldırılmasını istedi. Zabıtalar, fuar stand ve çadırlarını kuran işçileri de tehdit etti.

Eğitim Sen 5 Nolu Şube konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Bugüne kadar birçok etkinlik için kullanılan Kartal Meydan’ı bir tek çocuklara kapatılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim Sen karşıtlığını biliyorduk, fakat çocuk kitaplarına karşı olabileceklerini tahmin edememiştik. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden engellenmeye çalışılan çocuk kitapları fuarı Kartal Meydanı’nda Kartal Belediyesine ait farklı bir alanda yapılacaktır. Eski adliye binasının olduğu alanda yapılacak olan kitap fuarı çalışmaları hızla devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocukların kitapla buluşmasını engellemeye çalışmıştır. Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki Kartal Belediyesi de Eğitim Sen de bu kitap fuarını yapma konusunda kararlıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı