İBB'den Emeklilere Destek: 10 Bin TL'lik Pazar Yardımı Başvuruları Başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda gelirli emeklilere yönelik yeni bir destek programının duyurusunu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dar gelirli emeklilere yönelik yeni bir destek programını duyurdu. İmamoğlu, artan pazar ve temel ihtiyaç fiyatlarının zorlanan dar gelirli emeklilere 10 bin TL pazar desteği sağlanacağını açıkladı. Bu desteğin başvuruları 30 Ekim'de başlayacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çarşı pazar ateş pahası; emeklimiz, dar gelirimiz zorda. İBB olarak biz yanlarındayız. Dar gelirli emeklilere 10 bin TL pazar desteği veriyoruz. 30 Ekim'de başvurular başlıyor" ifadelerine yer verdi.

Bu destek ile birlikte, İstanbul'daki dar gelirli emeklilerin günlük yaşamlarını daha kolay bir hale getirmesi amaçlanıyor. İBB, bu yardımlarla emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamada daha az zorlanacağını ve desteğin İstanbul'da ikamet eden, dar gelirli tüm emeklilere yönelik olduğunu belirtiyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular, 30 Ekim itibarıyla İBB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuru şekli, kimlik ve ikamet bilgileri ile gelir bilgilerini gösterir belgeler talep edilecektir. İBB ayrıca, yapısal başvuru sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri desteği sağlamak amacıyla sosyal hizmet birimlerini devreye sokacak.

Başvuruları onaylanan emekliler, 10 bin TL'lik pazar desteğinden belirli alışveriş noktalarında kullanabilecekleri kartlar veya banka hesaplarına yapılacak ödemeler aracılığıyla yararlanabilecekler. İBB, bu desteğin sağlanmasının gıda ve temel tüketim harcamalarını kolaylaştıracağını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklaması, İstanbul'da dar gelirli emekliler arasında büyük ilgi uyandırırken, başvuruların hizmetleriyle destek kapsamı kapsamı hakkında daha fazla detayın paylaşılacağı öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.