İBB'den Eminönü'ndeki 'balık ekmek' tekneleri açıklaması

Eminönü'nde balık ekmek satışı yapan teknelerin kalkacağına yönelik iddialara İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Galata Köprüsü'nün altında Eyüp tarafında...

Eminönü'nde balık ekmek satışı yapan teknelerin kalkacağına yönelik iddialara İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "Galata Köprüsü'nün altında Eyüp tarafında kalan 3 tekne kalkacak" açıklamasıyla yanıt verdi.

İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı, 18 Ekim'de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede 3 teknede faaliyet gösteren kiracılara ihtarname gönderdi. Yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi.

İBB: BAŞKA KİRACILAR GELMEYECEK

Konu ile ilgili İBB kaynakları ise şu açıklamayı yaptı: "Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil."

EYÜP TARAFINDAKİ 3 TEKNE KALKACAK

Öte yandan Gerçek Gündem'in İBB kaynaklarından edindiği bilgiye göre ise, sadece Galata Köprüsü'nün altında Eyüp tarafında kalan 3 teknenin sözleşmesinin dolduğu için kalkacağı öğrenildi .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız