İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan "yabancı hakem" açıklaması geldi

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, MHK konferansında yaptığı konuşmada, Süper Lig maçlarına yabancı hakemler getirildiğini hatırlatarak; "Kendi çocuklarımıza güvenemediğimiz için yabancı hakemleri bu ülkeye getirdik.''

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, MHK konferansında yaptığı konuşmada, geçen sezon Süper Lig maçlarına yabancı hakemler getirildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Kendi çocuklarımıza güvenemediğimiz için yabancı hakemleri bu ülkeye getirdik. Bu sadece hakaret değildi. Size göre ama tüm Türkiye ülkesine hakaretti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaz antrenmanında Baş Hakemler Toplantısı'nda (MHK) konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Görüyorum ki önümde bir ordu var. Biz 600 yıldır dünyaya hükmetmiş bir ülkenin çocuklarıyız. Kendi çocuklarımıza güvenemedik ve bu ülkeye yabancı hakimler getiriyoruz. Bu sadece hakaret değil, tüm Türkiye'ye hakarettir. Bunu yapanları kınıyorum dedi.

Hacıosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Ben de sizin gibi sokaktan ayrılıyorum. Zor bir seçimdi. İmkansızı başardık. İstediğimiz tek bir şey var. Adalet ve adaletin olması. Zor değil. Bunun nasıl olacağını hep birlikte göstereceğiz. Evet sahada başarılı olursunuz ama irade çok önemli. Bizde bu arzu var. Kimsenin bir şey yapması sorun değil. "Ben doğrudan Tanrı tarafından destekleniyorum" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Halil Umut Meler Ankara'da mağlup oldu. Zaferi Avrupa'da övüldü. Balık kafadan kokar. TFF'nin başında ayağa kalkıp o hakem kardeşlerinizi koruyup toplumun önüne atmazsanız olacak olan budur. Ülkemizde top idarecileri her hafta bir kişiye, iki haftada bir de başka bir kişiye mavi boncuk dağıtıyor. Bu onların doğru kararlar vermesini engeller. Jürinin arkasında dağ gibi duracağız. "Sana yapılan hakaret hakaret değildir, bunu bana, bu toplumun liderine yapılmış bir hakaret olarak kabul edeceğim" dedi.

"PFDK'ya göndermem gerekiyor"
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Türk futbolu ve Türk milleti bize emanet" diyerek şunları ekledi: "PFDK'ya başkan göndermeyi bıraktım. Artık istediklerini söyleyecekler. Size güveneceğime dair söz verdim. Kazandık." Sahada hata yapmayın. Elinden geleni yapacaksın. Misyonumuz sizi rahatlatmak ve sırtınızdaki baskıyı ortadan kaldırmaktır. "Bunu teyit edeceğiz" dedi. İbrahim Hacıosmanoğlu: "Sizin gibi değerli kardeşlerimiz burada durduğunda yabancı hakemin maliyeti 10 kat artıyor. Oğlunuza verirseniz eliniz olur, kendi çocuğunuza verirseniz olmaz. Hiçbir kardeşimizin kimseye ihtiyacı olmayacak. Hakemi yüzde elliye değil yüzde 75’e çıkaracak şekilde değiştirdik. Takımlara fedakarlık yapmalarını söyleyeceğim. Bu hakemler neden aldıkları paranın iki katını almasınlar? İnsan hatası olacaktır. Katılıyoruz ama herhangi bir tutarsızlık varsa hakem

'yi arayıp soruyorum. "VAR'daki arkadaşımızın insani bir hata yaptığına inanmıyorum" dedi.

"ADALET OLACAĞIZ"


İbrahim Hacıosmanoğlu: "Dağ gibi hakemlerin arkasında duracağız. Bizim için renk ayrımı yok. Ben Trabzonspor formasını çıkardım, Mecnun başkanı da Sivasspor formasını çıkardı. Trabzonspor-Diyarbakırspor maçı var. Tahmin etme hakkınız varsa diyorum ki: Trabzonspor'u değil, Diyarbakırspor'u kullanın. Burada şunu söylüyorum, güçlülerin karşısında sağduyunuzu kullanmamalısınız. Dürüst olacağız. Tüm takımlara aynı seviyede yaklaşacağız. Markamız her yerde takdir görüyor" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Bu hakkı vermezsek Türk futbolunun değerini artıramayız. Kimse izlemiyor. Neden diyorlar, neden almıyorlar? Maçı izleyeyim mi?" , diğer takımlar ekstradır. "Ona izin vermeyeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.