İbrahim Kaboğlu, Gün Bitiyor’a bağlandı: Kendi adıma üzülmüyorum

Kamuoyunun büyük tepkisine yol açan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Tele1 ekranlarında Ece Zereycan’ın...

Kamuoyunun büyük tepkisine yol açan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alınan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Tele1 ekranlarında Ece Zereycan’ın sunduğu Gün Bitiyor programına telefonla bağlandı. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, görevden alınması hakkında kendisi için üzülmediğini söyledi. İbrahim Kaboğlu, “Ben kendi adıma üzülmüyorum ama yetiştirmek zorunda olduğumuz öğrenciler adına üzülüyorum. Onların kaliteli eğitim alma hakkı var. Fakat hukukta da olduğu gibi kendilerini saklayarak üniversiteye girmiş isimler var. Öğrencilerle bu isimler öğrencilerle muhatap olacak. Üniversitelerde böyle bir kadrolaşma ihtimali de var'' dedi.

''İKİ TÜRLÜ SAPMA’

İbrahim Kaboğlu, Türkiye’nin 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından olağandışı bir hal yaşadığını, OHAL kararnamelerinde iki sapma yaşandığını belirtti. Prof. Kaboğlu, “Türkiye olağanüstü ve olağandışı bir hal yaşıyor. Şüphesiz ki 15 Temmuz Darbe Girişimi Türkiye’nin tüm kesimlerine yönelik bir saldırıydı. Fakat burada iki türlü bir sapma oldu. OHAL KHK’larının kullanıma sokulmasının amacıyla uygun olmalı. İkincisi de OHAL KHK’ları ile bir temizleme kampanyası başlatıldı. Biz arkadaşlarımızla başından beri darbe girişimine adı karışanlara bile asgari insan hakları gerekliliklerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledik. Fakat darbe ile ilgisi olmayanlara bu sürecin yansıtılması, bu darbenin bir daha yaşanmaması ile ilgili olmayıp Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşmasına neden olur diyorduk. Son KHK ile bu kaygımızın ne kadar haklı olduğunu görmüş olduk. Benim verdiğim konferansların içeriğinin hepsi ortada. Ben hiçbir tarikatın gölgesine bile yaklaşmadım'' şeklinde konuştu. 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Rihanna'dan Şaşırtan İtiraf! 'Pişmanım'
Sinema Dünyasında Heyecan Yaratan Yeni Proje: Huysuz Virjin'in Hayatı Filmi Oluyor!
Elektrikli Otomobillerde Dev Yarış! Türkiye'de En Çok Satılanlar Belli Oldu
Cübbeli Ahmet Hoca'dan İsmailağa Cemaati'ne Sert Eleştiri: 'Hakkımı Haram Ediyorum'
Beyaz Et İhracatında Kısıtlama Kararı Sektörde Endişe Yarattı: CHP'den Tepki