İbrahim Tatlıses’in Devamke klibine ne oldu?

Sanatçı İbrahim Tatlıses’in Yesmar Yesmar’dan etkilenerek "Devamke" klibi çıkarması gündem oldu! Devamke' diyen Tatlıses; yapay zeka kurbanı mı?

Sanatçı İbrahim Tatlıses yeni yıl programında yeni şarkısını sundu. Gösteride çalan "Devam Ke" şarkısının sosyal medya fenomenlerinde kullanılan "Yesmar Yesmar" şarkısıyla benzerliği dikkat çekti. Tatlıses, videonun bestecileri olarak Hesan Zirek'i ve kendisini gösterdi. Ancak Hesen Zirek'in seslendirdiği Nazdar, geçtiğimiz günlerde Yesmar'a benzetilmiş ve yapay zeka tarafından yaratıldığı iddia edilmişti.

İBRAHİM TATLISES DEVAMKE DEDİ!

Kara para aklama suçundan hüküm giyen sosyal medya fenomeni Dilan Polat'la Yesmar Yesmar şarkısı yeniden gündeme geldi. Gündeme gelen bu şarkıyla beraber kolları sıvayan Tatlıses devamke demişti. 

Yesmar Yesmar'ın popüler hale gelmesiyle birlikte Kürt sanatçı Hesen Zirek'in Nazdar Nazdar şarkısına benzerliği gündeme geldi. Bu benzerliğin sosyal medyaya düşmesi ile şarkının tamamen yapay zeka olduğu da gündeme geldi.

Yesmar Yesmar'ın Nazdar Nazdar'dan çalındığı iddia edildi. Ancak Hesen Zirek'e ait olduğu söylenen Nazdar Nazdar'ın yapay zeka tarafından yaratıldığı iddia edildi.

ORİJİNAL ŞARKI TAKİPÇİLERİ YAPAY ZEKA DEDİ!

Sanatçı İbrahim Tatlıses ayrıca İbo Show'da yılbaşı programı kapsamında Yesmar Yesmar fenomenine benzer bir şarkı duyurdu. Yılbaşı gecesi ilk kez dinlenen şarkının eski bir şarkıya bu kadar benziyor olması dinleyenlerin kulağından kaçmadı. 

Yesmar Yesmar'a benzer bir melodiye sahip olan şarkının klibinde Hesen Zirek'in adı geçiyor. Bu da tamamen bir yapay zeka olasılığını gündeme getiriyor. Şarkının bu kadar benzer olması farklı bir algı yaratırken şarkının kalıcılığı olup olmayacağı da merak edilenler arasında.. 

YouTube’dan da silinip silinmeyeceği merak konusu olurken, İbrahim Tatlıses bu konuda sessizliğini halen koruyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

"Metroya askılıyla binmesinler" demişti, sahneye jartiyerle çıktı
Uyuşturucu alırken yakalanmıştı: Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek'i torbacısı sattı
Arka Sokaklar’ın sezon final tarihi belli oldu
Ceyda Düvenci’ye ihanet iddiası soruldu
Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu